Închide

Fiecare țară cu bombardierii ei: turiști italieni în Albania nu achită nota de plată, ambasada ”reperează” onoarea

Avatar
Known as the 'city of a thousand windows,' Berat unveils its rich heritage and architectural splendor, with this sculpture serving as a poignant symbol of the city's historical significance.

Berat, ”orașul cu o mie de ferestre”. Fotografie de Vladan Raznatovic pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Ambasada Italiei în Albania a plătit nota la restaurant lăsată neplătită de către turişti italieni în oraşul Berat, situat în partea central-sudică a ţării, în urma unei intervenţii personale a şefei Guvernului de la Roma Giorgia Meloni, scrie agenția France-Presse, citată de News.ro.

Premierul albanez Edi Rama a dezvăluit că a discutat cu Girgia Meloni despre cazul unui grup de turişti italieni care s-a ”evaporat” fără să plătească nota la restaurant în acest oraş istoric, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

”Ea s-a strâmbat şi a dat acest ordin ambasadorului: «plătiţi nota acestor idioţi, vă rog, şi faceţi un comunicat! Italia nu poate fi dezonorată în acest hal»”, a declarat premierul albanez cotidianului italian La Stampa.

Povestea acestor turişti italieni care au plecat fără să-şi plătească nota a ţinut prima pagină în presa albaneză şi a făcut turul reţelelor de socializare.

Ambasada Italiei în Albania a confirmat vineri că a plătit nota de 80 de euro lăsată neplătită de acest grup de patru turişti italieni.

”La recomandarea premierului Giorgia Meloni, am plătit această notă lăsată neplătită de către un grup de turişti italieni în oraşul Berat. Italienii respectă regulile şi îşi plătesc datoriile, iar noi sperăm ca acest tip de incident să nu se repete”, anunţă într-un comunicat ambasada italiană la Tirana.

scroll to top