Închide

Next level delivery | Uber Eats testează roboți de livrare în Los Angeles

Avatar
man with Uber eats backpack

Fotografie de Robert Anasch pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Uber Eats testează roboți de livrare autonomi în Los Angeles: vehicule autonome de la doi constructori diferiți de roboți vor circula în diferite părți ale orașului. Deși, deocamdată, va mai fi cineva prin preajmă care să îi supravegheze, potrivit RetailDetail.eu.

Platforma de livrare a meselor Uber Eats lansează roboți de livrare autonomi în Los Angeles și o face cu atenție: derulează nu unul, ci două proiecte pilot simultan. Serve Robotics, un spin-out al Uber în sine, se va ocupa de călătorii scurte în West Hollywood, în timp ce constructorul de taxiuri autonome Motional va livra pe distanțe mai lungi în Santa Monica. La început, însă, oferta se va limita la doar câteva restaurante, inclusiv un bar cu sucuri organice.

Scopul este de a afla ce doresc cu adevărat clienții, pe de o parte, și comercianții, pe de altă parte, dar și de a afla ce are sens. Uber Eats speră că piloții vor avea succes și că în câteva luni compania își poate da seama cum să se extindă. Uber este deja pregătit să încheie mai multe parteneriate și să integreze cu adevărat vehicule cu conducere autonomă în platforma sa de livrare, alături de curierii fizici. Așa spune TechCrunch.

Clienții din zonele de testare vor putea alege dacă doresc un robot la ușă. Când robotul sosește, li se va cere în aplicație să meargă acolo. Cu un cod pe telefon, ei pot debloca vehiculul și pot scoate mâncarea din spațiul de încărcare. Experiența va fi foarte diferită, în funcție de ce robot de livrare primesc, deoarece Motional lucrează cu mașini mici, în timp ce Serve dezvoltă roboți mici de pavaj.

Cu toate acestea, există încă câteva obstacole practice. Roboții care se conduc singuri nu au încă voie să iasă singuri în Los Angeles. Prin urmare, îi va însoți mereu un șofer de siguranță, care poate interveni atunci când este necesar. În principiu, vehiculele autonome nu au voie să accepte bacșișuri sau plăți. Dacă oamenii lasă bacșișuri, Uber Eats va rambursa suma, promite compania.

scroll to top