Închide

Ucrainenii transformă căile ferate din vestul țării la ecartament european, inclusiv la Cernăuți

Avatar
locomotive, rail, station

Tren în gara din Cernăuți. Fotografie de SofiLayla pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Calea ferată din mai multe regiuni vestice ale Ucrainei, inclusiv cea din regiunea Cernăuți, va fi refăcută prin convertirea acesteia de la ecartamentul larg, de tip rusesc, la cel european, standard, potrivit declarațiilor ministrului Infrastructurii de la Kiev, Olexandr Kubrakov, într-un interviu acordat publicației Evropeiska Pravda, citat de publicația în limba română BucPress, editată la Cernăuți.

În total, Ucraina are o rețea de 24.000 de kilometri de cale ferată, dar programul de modernizare a rețelei feroviare prevede refacerea a doar 200 km.

”Conform planului de refacere a căilor ferate, prezentate de Guvern la Lugano, este vorba de aproximativ 200. Trebuie să convertim linia ferată cu ecartament larg, de tip sovietic, la cel european”, a subliniat Kubrakov.

Ministrul a menționat că programul de modernizare a rețelei feroviare va fi implementat în regiunile vestice ale țării, inclusiv în zona Bucovinei de Nord.

”Acest lucru se referă la regiunile învecinate cu hotarele Uniunii Europene. Este vorba despre regiunile Volînia, Liov, Transcarpatia, Cernăuți”, a adăugat Kubrakov.

Ucraina către România: Faceți-vă treaba și refaceți liniile ferate de la granițe!

Reamintim că Ucraina a refăcut încă două linii ferate până la granița cu România (Rahiv – Berlibaș – graniță – 19,3 km și Teresva – graniță – 1,1 km), în încercarea de a convinge partea română să reia funcționarea unor puncte suplimentare de trecere a frontierei pentru transportul feroviar. Șeful companiei de căi ferate din Ucraina l-a îndemnat pe omologul său român ”să-și facă treaba” pe partea românească, în așa fel încât conexiunea să fie restabilită.

Dincoace de graniță nu se intâmplă mai nimic în acest sens, cel mult se fac proceduri, strategii, proiecte și evaluări de oportunitate, potrivit publicației de specialitate Club Feroviar.

La începutul verii, Ministerul Transporturilor a propus un ”Proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1302/2021 privind aprobarea Programului de acțiune pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare și transferul modal către calea ferată al fluxurilor de transport de călători și marfă”.

Proiectul are un capitol dedicat situației conexiunii feroviare cu Ucraina, dar termenele stabilite sunt foarte largi.

Proiectul propune montarea unei instalații de transpunere boghiuri la Valea Vișeului, punct în care se unesc cele două linii menționate de ucraineni.

Potrivit calendarului propus însă, abia anul viitor în trimestrul al doilea urmează să fie propusă legea de dezvoltare a investiției și apoi să înceapă lucrările. Una dintre cele două linii are ecartament larg, a doua nu.

Linia de cale ferată de la Rahiv până la granița cu România nu a mai fost exploatată de mai bine de 12 ani, iar lucrările de refacere, realizate de ucraineni, au fost începute în luna iunie și au fost terminate la finalul lunii august, după doar puțin mai mult de două luni.

Tronsonul este situat într-o zonă extrem de dificilă, într-o porțiune foarte îngustă a văii râului Tisa. A fost nevoie de realizarea a peste 100 de lucrări de artă, inclusiv un tunel, poduri de metal, refacerea armăturilor de beton și a unor poduri de piatră.

Ca parte a implementării proiectului, fațada și zonele adiacente la stațiile Rahiv și Berlibaș au fost, de asemenea, refăcute, iar un gard a fost instalat în zona vamală de la stația Rahiv. În satul Dilove, ultima localitate înainte de granița cu România, a fost construit un peron de 60 de metri pentru pasageri și un peron tehnologic de 30 de metri, chiar în zona graniței de stat.

scroll to top