Închide

UE a cerut adoptarea unui plan de stimulare a egalității de gen în consiliile de conducere

Avatar
successful, think, businesswoman

Fotografie de geralt pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Legislatorii UE lucrează pentru a consolida propunerea Comisiei Europene de a se asigura că femeile ocupă 40% din locurile de conducere neexecutive ale companiilor cotate la bursă, în timp ce militanții solicită adoptarea rapidă a textului înainte de încheierea președinției franceze a Consiliului UE, potrivit Euractiv.

Propunerea este în prezent în discuție cu Parlamentul European, încercând să se convină asupra unui text legislativ comun cu Consiliul UE reprezentând guvernele statelor membre ale UE.

”Dialogurile au fost constructive, dar nu suntem încă acolo”, a declarat raportorul europarlamentar Lara Wolters în timpul unei reuniuni a Comisiei pentru afaceri juridice de joi (2 iunie).

În timp ce majoritatea țărilor au convenit asupra unei directive și a obiectivelor de creștere a numărului de femei în consilii, „majoritatea nu este extrem de largă”, a explicat Wolters.

Între statele membre UE, în martie s-a ajuns la o poziție comună cu privire la textul de compromis, la 10 ani după ce Comisia a prezentat pentru prima dată propunerea.

Majoritatea statelor membre au fost de acord cu textul, în timp ce doar Polonia și Suedia s-au opus cu fermitate directivei, nefiind de acord cu introducerea unor reglementări privind diversitatea, potrivit Hedwige Nuyens, președintele European Women on Boards (EWOB).

Parlamentul lucrează acum pentru a îmbunătăți propunerea, a spus Wolters.

„Există o serie de lacune în text”, a spus ea, adăugând că Parlamentul a încercat să „înăsprească zonele gri”, analizând posibile excluderi pentru statele membre care au deja cerințe de cotă.

Propunerea solicită companiilor să pună în aplicare măsuri pentru a crește numărul de femei directori neexecutivi în consiliile corporative care acționează ca consilieri independenți și nu sunt responsabili pentru operațiunile zilnice ale companiei.

Până în 2027, țările UE ar trebui să atingă fie un obiectiv de 40% de directori neexecutivi deținuți de membrii de sex subreprezentat, fie 33% pentru toți membrii consiliului de administrație.

Doar 30,6% dintre membrii consiliilor de administrație și 8,5% dintre președinții consiliilor de administrație din UE sunt femei, potrivit estimărilor Institutului European pentru Egalitatea de Gen (EIGE).

Conform noii legi, statele membre vor trebui, de asemenea, să se asigure că companiile acordă prioritate sexului cel mai puțin reprezentat atunci când aleg dintre candidații cu calificare egală.

Deși majoritatea propunerii a fost convenită, negocierile interinstituționale continuă cu privire la data implementării și conformării, deoarece directiva a fost propusă pentru prima dată în urmă cu zece ani.

Deputații europeni și activiștii fac, de asemenea, presiuni pentru penalități și sancțiuni dacă țintele nu sunt respectate, a declarat raportorul Evelyn Regner pentru EURACTIV.

Companiile, însă, nu sunt pe deplin de acord cu propunerea.

Business Europe, o organizație care reprezintă companii, pune sub semnul întrebării eficiența legilor privind cotele în stimularea reprezentării femeilor în pozițiile corporative și subliniază motivele sociale, culturale și educaționale ale numărului limitat de femei în funcții de conducere.

În plus, critică legile privind cotele la nivelul UE, deoarece statele membre au proceduri diferite pentru numirea membrilor consiliului de administrație și solicită mai multă flexibilitate pentru țări.

Potrivit lui Regner, toate cele trei instituții sunt „pe deplin angajate” să meargă mai departe cu directiva, dar activiștii solicită din ce în ce mai mult negociatorilor să ajungă la un acord în curând.

„Sperăm cu tărie că textul final va fi adoptat până la sfârșitul președinției franceze”, a declarat Jéromine Andolfatto de la organizația non-profit European Women’s Lobby, care a cerut o „adoptare rapidă” a directivei.

Nuyens a subliniat, de asemenea, urgența de a ajunge la un acord și a spus că „acordul trebuie să fie realizat în zilele următoare”.

În opinia ei, ajungerea la un acord înainte de sfârșitul lunii iunie este „foarte importantă”, deoarece președinția franceză a Consiliului UE, care a jucat un rol crucial în deblocarea directivei, se va încheia la sfârșitul lunii iunie.

„Momentul este acum cu președinția franceză hotărâtă să realizeze acest lucru”, a spus ea.

Următoarea rundă de negocieri este așteptată pentru 7 iunie.

scroll to top