Închide

UE a plătit prima tranşă, de 500 milioane EUR, alocată pentru sprijinul refugiaţilor ucraineni

Avatar
piggy, bank, money

Fotografie de julientromeur pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Uniunea Europeană a furnizat, sâmbătă, prima tranşă de 500 de milioane de euro alocaţi pentru sprijinul refugiaţilor din Ucraina şi a decis acordarea dreptului de şedere ucrainenilor care fug din calea războiului. ”Sunt recunoscător”, a scris, Zelenski pe Twitter, în timp ce preşedintele CE a apreciat că refugiaţii ”merită solidaritatea şi sprijinul nostru, la fel şi ţările care îi întâmpină”.

”UE furnizează o primă tranşă de 500 de milioane EUR pentru a-i ajuta pe refugiaţi şi, în această săptămână, ne-am asigurat că aceştia obţin drepturi de şedere în UE pentru cel puţin un an”, a scris, sâmbătă, pe Twitter, Ursula von der Leyen, citată de news.ro.

Acesta a adăugat că ”refugiaţii din Ucraina merită solidaritatea şi sprijinul nostru, la fel şi ţările care îi întâmpină”.

La rândul său, preşedintele Volodimir Zelenski a apreciat ajutorul oferit cetăţenilor ucraineni.

”Sunt recunoscător preşedintelui CE, Ursula von der Leyen, pentru decizia importantă de a acorda imediat drept de şedere în UE ucrainenilor care ajung în Europa din cauza agresiunii ruse”.

Acesta a precizat că prima tranşă din ajutorul financiar alocat de Uniunea Europeană va ajuta ucrainenii să aibă condiţii decente de viaţă.

scroll to top