Închide

UE critică Rusia pentru controlul său asupra unor firme italiene şi germane

Avatar
European Union flag flying in front of bright blue sky

Fotografie de Alexey Larionov pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Uniunea Europeană a criticat Rusia sâmbătă pentru că a pus filialele unei companii italiene şi ale unei companii germane sub ”conducerea temporară externă” a unei entităţi Gazprom, declarând că această mişcare subliniază nerespectarea de către Moscova a normelor internaţionale, transmite Reuters.

Preşedintele rus Vladimir Putin a plasat filialele ruse ale companiei italiene de echipamente de încălzire a apei Ariston şi ale producătorului german de electrocasnice BSH Hausgeraete sub administrarea JSC Gazprom Household Systems, potrivit unui decret publicat vineri.

Aceste măsuri, care vizează activităţi economice legitime, sunt încă o dovadă a nerespectării de către Rusia a dreptului şi a regulilor internaţionale”, a declarat un purtător de cuvânt al serviciului diplomatic al UE, într-un comunicat.

Acesta a spus că măsurile au confirmat că Rusia, care poartă război Ucrainei, a fost ”un actor imprevizibil şi în domeniul economic şi a creat un climat de afaceri care este arbitrar şi ostil faţă de investitorii străini”.

”Uniunea Europeană solicită Rusiei să inverseze aceste măsuri şi să caute soluţii acceptabile, cu companiile europene vizate de acestea”, se arată în comunicat.

Ariston a declarat sâmbătă că a fost ”extrem de surprinsă” de această mişcare şi că evaluează implicaţiile decretului din punct de vedere al guvernanţei şi managerial.

scroll to top