Închide

UE pregătește o nouă lege pentru reducerea deșeurilor de ambalaje provenite din comerțul online

Avatar
cat, box, siamese

Fotografie de Michelle_Maria pe Pixabay

Timp de citire: 5 minute

Comisia Europeană se pregătește să prezinte o nouă legislație care, pentru prima dată, are în vedere măsuri de limitare a dimensiunilor ambalajelor, precum și a cantității de “spațiu gol” din cutiile expediate în Europa de către comercianții cu amănuntul online, potrivit Euractiv.

Impactul asupra mediului al comerțului electronic a atras atenția factorilor de decizie politică din UE, îngrijorați de cantitatea de deșeuri de ambalaje generate de creșterea vânzărilor online.

Bruxelles va încerca să abordeze această problemă în cadrul revizuirii directivei sale privind ambalajele și deșeurile de ambalaje, prevăzută pentru 30 noiembrie.

Comerțul electronic în Europa a crescut cu 13%, ajungând la 718 miliarde de euro în 2021, potrivit cifrelor din industrie, confirmând creșterea bruscă înregistrată cu un an înainte, în timpul pandemiei COVID-19, când magazinele de tip brick-and-mortar au fost nevoite să se închidă din motive de siguranță.

Dar, în ciuda unei tendințe generale de ușurare, cantitatea de deșeuri de ambalaje generate în ultimele decenii a continuat să crească, a declarat Comisia Europeană într-o analiză preliminară a raportului costuri-beneficii a legislației UE privind deșeurile de ambalaje.

“Tendința de creștere a fost accentuată de noile obiceiuri de consum”, cum ar fi “consumul on-the-go, creșterea vânzărilor online și a livrărilor la domiciliu”, afirmă executivul UE într-un proiect al noii sale legi privind ambalajele, consultat de EURACTIV.

Un aspect cheie al proiectului noului regulament al UE este asigurarea “minimizării ambalajelor” și reducerea “spațiilor goale”, care sunt adesea umplute cu polistiren, perne de aer, tăieturi de hârtie sau ambalaje cu bule.

În ceea ce privește în special comerțul electronic, comercianții cu amănuntul ar trebui să se asigure că “proporția de spații goale este de maximum 40%”, potrivit proiectului, care nu este încă definitiv și care ar putea suferi modificări înainte de a fi prezentat la 30 noiembrie.

În plus, “ambalajele cu pereți dubli, funduri false și alte mijloace de a crea impresia unui volum crescut al produsului sau ambalajele superflue care nu îndeplinesc o funcție de ambalaj … nu vor fi introduse pe piață”, se arată în proiectul de regulament.

Cu toate acestea, industria ambalajelor este de părere că contribuția comerțului electronic la problema deșeurilor din Europa tinde să fie exagerată de către factorii de decizie politică, deoarece este mai vizibilă pentru consumatorul final.

Federația europeană a producătorilor de carton ondulat (FEFCO), o asociație comercială, consideră că această impresie a fost întărită în timpul pandemiei, când oamenii s-au orientat masiv către vânzările online atunci când magazinele au fost nevoite să închidă.

De cele mai multe ori, deșeurile de ambalaje sunt gestionate de magazinele de vânzare cu amănuntul și de supermarketuri care comprimă materialul în baloți și îl depozitează la fața locului înainte de a fi colectat de camioane pentru reciclare.

Însă, din cauza pandemiei, consumatorii au început să primească ambalajele acasă și au fost nevoiți să le recicleze singuri.

“În consecință, fluxul de ambalaje este deviat de la comercianții cu amănuntul la consumatorii finali, care trebuie apoi să pună la reciclare ambalajele scoase din uz”, a declarat Eleni Despotou, secretar general al FEFCO.

În realitate, comerțul electronic din Europa reprezintă doar “aproximativ 7% din piața de carton ondulat”, a declarat Despotou pentru EURACTIV, în timp ce marea majoritate este folosită pentru transporturi în vrac care nu ajung niciodată la consumatorul final.

Promovarea reutilizării

Cu toate acestea, atât Comisia, cât și ecologiștii sunt de părere că comerțul electronic poate face mai mult pentru a reduce deșeurile și pentru a promova formele reutilizabile de ambalaj.

În proiectul său de regulament, executivul UE propune un obiectiv de 20% pentru ambalajele reutilizabile în comerțul electronic până în 2030, urmând să ajungă la 80% până în 2040.

Zero-waste Europe, un grup de presiune ecologist, afirmă că comerțul electronic – împreună cu alimentele la pachet și sectorul băuturilor – poate contribui cel mai mult la promovarea reutilizării.

“Acestea sunt sectoare de piață care sunt deja pe cale să obțină rezultate în ceea ce privește reutilizarea și care oferă cel mai mare potențial de creștere a ratelor de reutilizare în următorii ani”, a declarat ZWE într-un raport recent.

De exemplu, comercianții cu amănuntul online ar trebui să ofere o opțiune de “renunțare” pentru produsele ale căror ambalaje proprii sunt deja adecvate pentru expediere, afirmă ONG-ul.

Amazon, cel mai mare retailer online din lume, pare să fie de acord cu ecologiștii în această privință. În comentariile trimise prin e-mail către EURACTIV, multinaționala americană recunoaște că “nu toate articolele necesită un ambalaj suplimentar” și că vânzătorii care lucrează cu Amazon pot opta acum pentru a-și expedia produsele direct în propriul ambalaj.

“Pur și simplu, lipim eticheta de adresă pe un produs și îl trimitem în ambalajul său original, fără cutii Amazon suplimentare”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. “Pentru a ne asigura că articolul este protejat pe tot parcursul procesului nostru de expediere, produsele selectate pentru [programul Amazon] trebuie să treacă testele noastre de cădere, strivire și împingere care simulează întreaga călătorie a unui transport”, a declarat purtătorul de cuvânt pentru EURACTIV.

Amazon a redus, de asemenea, utilizarea plasticului ca material de umplutură pentru “spațiile goale” din cutiile expediate clienților.

“În acest an, am înlocuit, de asemenea, pernele de aer din plastic cu hârtie de ambalaj 100% reciclată și 100% reciclabilă pentru comenzile din rețeaua noastră de distribuție europeană”, a declarat purtătorul de cuvânt.

La rândul său, FEFCO a comandat o analiză a punctelor fierbinți din lanțurile logistice de comerț electronic pentru a determina dacă ambalajele de unică folosință generează mai multă sau mai puțină poluare decât soluțiile reutilizabile.

Una dintre principalele concluzii a fost că comerțul electronic poate contribui la reducerea traficului și a emisiilor în zonele urbane.

“De fapt, o singură călătorie de livrare poate economisi mai multe călătorii simple ale clienților care merg la magazinele fizice, scăzând numărul de vehicule aflate în circulație”, a constatat studiul.

În schimb, reutilizarea ambalajelor în cazurile care implică distanțe mari de transport și trecerea frontierelor poate “crea o complexitate inutilă, costuri mai mari și impact negativ asupra mediului”, a constatat un studiu separat.

Optimizarea formelor și dimensiunilor ambalajelor

Analiza FEFCO a venit, de asemenea, cu o recomandare privind formele și dimensiunile ambalajelor.

“Unul dintre cele mai importante subiecte în comerțul electronic este forma ambalajului”, a constatat studiul, adăugând că optimizarea formei în funcție de produsul transportat ar putea reduce cantitatea de ambalaje și, în consecință, cantitatea de deșeuri generate.

Cu toate acestea, punerea în aplicare a acestui lucru nu este o sarcină ușoară, a adăugat studiul, precizând că ar fi “nerealist să se ia în considerare posibilitatea de a avea ambalaje optimizate pentru fiecare tip de obiect”.

Totuși, Amazon nu este de aceeași părere. În comentariile pentru EURACTIV, gigantul american din domeniul comerțului cu amănuntul a declarat că folosește algoritmi pentru a determina când produsele mai mici pot fi livrate în siguranță cu ambalaje flexibile, cum ar fi pungi de hârtie mai ușoare sau plicuri de carton.

“În ultimii cinci ani, acești algoritmi ne-au permis să reducem utilizarea cutiilor de carton ondulat cu peste 35%”, a declarat purtătorul de cuvânt.

scroll to top