Închide

UK | Angajații unui mare retailer vor purta camere de supraveghere corporală din cauza agresiunilor tot mai frecvente

Avatar
Tesco Supermarket Sign Logo And Slogan Royalty Free Image 1570525443

Foto: ONFILM/Getty Images

Timp de citire: 3 minute

Personalul din magazinele Tesco va primi camere de supraveghere corporală, pe fondul creșterii numărului de atacuri violente, a declarat directorul executiv al supermarketului, transmite BBC.

Compania a înregistrat o creștere a agresiunilor fizice cu o treime față de anul trecut.

Acest lucru reflectă concluziile British Retail Consortium (BRC) publicate la începutul acestui an, care a constatat că abuzurile împotriva personalului din magazine aproape că s-au dublat în comparație cu nivelurile de dinainte de Covid.

Măsuri similare au fost deja luate de Sainsbury’s, Waitrose și Co-op.

Într-un email trimis duminică, șeful Tesco, Ken Murphy, a cerut legi mai dure împotriva infractorilor.

El a remarcat că au fost făcute schimbări pentru ca atacul asupra unui lucrător dintr-un magazin să devină un factor agravant în cazul condamnărilor, dar dorește ca “abuzul sau violența față de lucrătorii din magazine” să devină o infracțiune în sine.

Murphy a solicitat această schimbare pentru a alinia Anglia și Țara Galilor cu Scoția, unde legea privind protecția lucrătorilor consideră infracțiune agresarea, amenințarea sau abuzul asupra personalului din magazine.

De asemenea, el a solicitat ca supermarketul să aibă dreptul de a fi informat cu privire la modul în care se desfășoară un caz..

“Criminalitatea este un flagel pentru societate și o insultă pentru cumpărători și lucrătorii din comerțul cu amănuntul. Este timpul să-i punem capăt”, a adăugat el, spunând că abuzurile suferite au fost “sfâșietoare”..

În cadrul unei declarații pentru Daily Telegraph, ministrul pentru Poliție, Chris Philp, a declarat că forțele de poliție ar trebui să înceapă să analizeze fiecare infracțiune în care există imagini de pe camerele de supraveghere, chiar și în cazurile în care furtul este de bunuri cu o valoare mai mică de 200 de lire sterline.

“Nu ar trebui să fie tolerată la niciun nivel – mă aștept la o abordare de toleranță zero față de această infracționalitate”, a spus el.

Sondajul privind criminalitatea, publicat în martie de BRC, a înregistrat peste 850 de incidente zilnice în 2021/22, o creștere abruptă față de nivelul pre-Covid de 450 pe zi în 2019/20.

Aceste incidente au inclus abuzuri rasiale și sexuale, cu un “impact emoțional și fizic uriaș asupra oamenilor”.

Potrivit Asociației comerciale, care reprezintă mai mult de 200 de comercianți cu amănuntul din Marea Britanie, costul infracțiunilor din comerțul cu amănuntul a fost de 1,76 miliarde de lire sterline în 2021/22, cu 953 de milioane de lire sterline pierdute din cauza furturilor de la clienți și 715 milioane de lire sterline cheltuite pentru prevenție.

“Pandemia a normalizat niveluri îngrozitoare de comportament violent și abuziv împotriva lucrătorilor din comerțul cu amănuntul”, a declarat Helen Dickinson, directorul executiv al grupului.

În luna iulie, retailerul de produse alimentare Co-op a avertizat că unele comunități ar putea deveni zone “interzise” pentru companie din cauza creșterii nivelului de infracționalitate, despre care a spus că a crescut cu peste o treime în ultimul an.

Compania a citat o cerere de acces la informații care sugera că multe forțe de poliție nu acordă prioritate infracțiunilor din comerțul cu amănuntul, 71% dintre infracțiunile grave din comerțul cu amănuntul nefiind luate în considerare de poliție.

Waitrose a declarat că o creștere a furturilor din magazine a fost cauzată de o proliferare a bandelor care fură la comandă.

Supermarketul este deținut de John Lewis Partnership, care a declarat că personalul din magazinele John Lewis a primit, de asemenea, camere de supraveghere corporală și a fost instruit pentru a face față creșterii numărului de incidente.

Sainsbury’s a folosit camere corporale din 2018, o politică care a fost doar una dintre “o serie de măsuri de securitate” pentru a sprijini siguranța clienților și a colegilor.

scroll to top