Închide

Ultima inovație pentru sustenabilitate: Victoria’s Secret lansează ”sutienul pentru totdeauna”

Avatar
underwear, lingerie, bra

Fotografie de jackmac34 pe Pixabay

Timp de citire: 1 minut

Celebrul brand de lenjerie intimă Victoria’s Secret a lansat așa-numitul ”sutien pentru totdeauna” (”Forever Bra”), ale cărui elemente vor putea fi reciclate pentru a da naștere unor sutiene noi, ceea ce reprezintă un pas important în rezolvarea marii probleme a deșeurilor textile, mai cu seamă ale celor care provin din lenjeria intimă, cel mai frecvent articol de îmbrăcăminte aruncat la gunoi la sfârșitul duratei de viață, notează publicația Bloomberg.

Sutienul este realizat dintr-o țesătură specială care poate fi complet reciclată, față de sutienele obișnuite care conțin spumă poliuretanică, un material care nu poate fi topit și extrudat.

Clientele Victoria’s Secret vor putea să ducă înapoi sutienele folosite la orice magazin din Statele Unite, iar tampoanele acestora vor fi schimbate, iar cele vechi vor ajunge la reciclare.

Victoria’s Secret colaborează cu două companii partenere care vor ajuta la colectarea, sortarea și dezasamblarea sutienelor înainte de a le trimite la Unifi, o companie de inovare și reciclare a textilelor. Sutienele care sunt încă în stare bună ar putea fi donate.

Deși noul produs reprezintă un pas înainte atunci când vine vorba de crearea de lenjerie intimă sustenabilă, unele elemente ale sutienului, de pildă bretelele și clemele, realizate, în principal, din piese mici de plastic și metal, nu vor fi reciclate.

În cazul ”sutienului pentru totdeauna”, bretelele și clemele vor fi demontate înainte de reciclare și vor ajunge într-un sistem de transformare a deșeurilor în energie, în cadrul căruia materialele sunt arse, iar fumul și aburii rezultați din ardere vor fi folosiți pentru producerea de energie electrică.

Potrivit celor de la Victoria’s Secret, deși tampoanele sutienelor sunt singurul element reciclabil al noului produs, cercetătorii mărcii lucrează la alte inovații în materie de sustenabilitate.

scroll to top