Închide

Ultimul termen pentru vânzarea diviziei TikTok SUA a trecut fără efecte. Vor bloca aplicația?

Avatar
Trump Ban Tiktok

Foto: Times Tribunes Blogs

Timp de citire: < 1 minut

După depăşirea şi a ultimului termen limită impus pentru vânzarea diviziei americane a TikTok, Guvernul Statelor Unite a decis să nu-l mai prelungească, dar nici nu a blocat aplicaţia, aşa cum ameninţase, conform news.ro.

Campania americană împotriva TikTok, care a părut mai mult o ambiţie a preşedintelui Trump, se derulează, de mai multe luni, fără succes. Serviciul chinez a fost pus să aleagă între a vinde divizia din SUA sau a fi blocată pe teritoriul ţării.

Administraţia Trump a impus chiar un termen limită până la care TikTok să fie vândută unei companii americane pentru a evita blocarea. Primul termen limită a trecut şi a fost prelungit. Apoi au urmat alte termene limită care, la fel, au fost prelungite.

4 decembrie a fost ultimul termen pentru vânzarea ori blocarea TikTok în Statele Unite, însă niciuna dintre cele două nu s-a întâmplat. De această dată, nici termenul limită nu a mai fost prelungit.

Negocierile dintre oficialii guvernamentali şi reprezentanţii TikTok continuă, însă, de acum, fără un termen limită.

Preşedintele ales, Joe Biden, şi-ar începe oficial mandatul pe 20 ianuarie, iar administraţia actuală încearcă, pe ultima sută de metri, să-şi impună până atunci punctul de vedere în cazul TikTok.

Dacă acest lucru nu se va întâmpla, soarta TikTok în Statele Unite va fi decisă de viitoarea administraţie, care nu pare să aibă acelaşi intenţii. Reţeaua socială chineză ar putea continua să funcţioneze în SUA, după ce Donald Trump, părăseşte Casa Albă, dar, probabil, cu anumite condiţii.

scroll to top