Închide

Umbrărescu va construi primul tronson din Autostrada ”Unirii”; finanțarea prin PNRR, sub semnul întrebării

Avatar
drive, car, speed

Fotografie de Mikes-Photography pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Asocierea SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – SPEDITION UMB S.R.L. – TEHNOSTRADE S.R.L. a fost desemnată câștigătoarea contractului pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 a autostrăzii TârguMureș – TârguNeamț, tronsonul de la Leghin la Târgu Neamț, la prețul de 1,56 miliarde de lei (fără TVA), anunță Cristian Pistol, șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pe pagina sa de Facebook.

Constructorul român trebuie să finalizeze lucrările (finanțate prin PNRR) în termen de 30 de luni, din care 6 luni perioada de proiectare și 24 de luni perioada de execuție a lucrărilor, pentru cei 29,91 km ai acestei secțiuni.

Valoarea ofertată, de 1,56 miliarde de lei, este mai mică în comparație cu suma de circa 2 miliarde de lei, estimată la licitație.

Tronsonul Leghin-Târgu Neamț va fi primul tronson din PNRR de pe Autostrada ”Unirii” – A8 care va intra în construcție, în cazul în care calendarul nu va fi prelungit din cauza contestațiilor.

Potrivit CNAIR, contractul prevede execuția a:

  • 29,9 km de șosea de mare viteză;
  • 13 poduri;
  • 11 pasaje;
  • 2 viaducte;
  • 2 noduri rutiere: 1) DN15B (Vânători-Neamț) și 2) DN15C (Târgu Neamț);
  • 4 spații de servicii;
  • 1 Centru Întreținere și Coordonare.

Ce șanse sunt ca autostrada să poată fi finanțată prin PNRR?

Potrivit Hotnews, Autostrada ”Unirii” – A8 are aproape 320 km de la Târgu Mureș (intersecția cu A3) și până la Iași și Ungheni, la granița cu Republica Moldova.

Tronsoanele de la Târgu Mureș și până la Miercurea Nirajului (cca 25 km) și de la Leghin la Târgu Neamț și până la Moțca/DN2 (circa 30 km) sunt prinse pe finanțare PNRR, planul pe termen scurt gândit de UE pentru relansarea economiilor post-pandemie.

Condiția esențială: proiectele să fie finalizate până în 2026.

În condițiile actuale, cu licitații ce încă nu s-au finalizat, cu un termen de 30 de luni (6 luni proiectare + 24 de luni execuție), șansele ca cele două tronsoane să fie complet gata până la termenul limită sunt mici și depind enorm de derularea contractelor și rezolvarea rapidă a eventualelor probleme și blocaje de pe parcurs.

Pentru restul tronsonului – sectoarele montane de la Miercurea Nirajului la Leghin – lucrurile se mișcă mult mai greu și nici până acum nu a fost finalizat însă și Studiul de Fezabilitate.

Pentru bucata Moțca/DN2 – Iași – Ungheni, abia anul acesta s-a trecut la realizarea în teren a studiilor, după ce proiectul a stat blocat mai bine de un an la etapa de selectare a traseului.

scroll to top