Închide

Un ajutor de ospătar la mare este mai bine plătit decât un profesor cu experiență

Avatar
Restaurant Meniu Italian Coca Cola Salata Caprese Horeca Ospatar Chelner Copyright Foto Contactati Www.afaceri.news

Copyright foto: contactati www.AFACERI.news

Timp de citire: < 1 minut

Tinerii preferă să muncească pe litoral, în timpul sezonului estival, în restaurantele, cafenelele, barurile și hotelurile de la malul mării, pentru că vor să aibă un salariu mai mare decât cele oferite de obicei pentru posturile pe care le ocupă. Și oricum mai mare decât al profesorilor care i-a educat în ultimii ani, chiar și dacă aceștia au o vechime considerabilă.

Nu de mult a fost publicat un anunț de angajare de un hotel din Mamaia Nord care poate lămuri puțin curiozitatea tuturor atunci când vine vorba de salarii, dar și de beneficiile pe care le au cei care aleg să muncească la mare.

Un ajutor de ospătar ajunge să câștige 3.000 de lei net, sumă în care sunt incluse și bonusurile de masă, potrivit anunțului publicat pe Internet.

Potrivit hotelului care a publicat anunțul, programul nu este unul lejer: „6 zile cu 1 liberă, de la 07:00 – 17:00”.

Cei care aleg să lucreze la acel hotel beneficiază de cazare din partea angajatorului.

Mulți români aleg să părăsească țara pentru a-și căuta un loc de muncă care să le asigure un trai mai bun, în timp ce, în ultimii ani, România a angajat mii de cetățeni din Asia.

Mediul rural a fost afectat cu adevărat în ultimii ani de migrația masivă, situația creând circumstanțele dezvoltării firmelor de recrutare a forței de muncă asiatică, cetățenii angajați fiind din Nepal, Pakistan sau Bangladesh, potrivit B1 TV.

Potrivit unei agenții care recrutează forță de muncă pentru români, salariul minim pe care cetățenii străini îl primesc este de aproximativ 600 de euro, adică aproximativ 3.000 de lei.

scroll to top