Închide

Un grup de fermieri furioși a luat cu asalt târgul agricol de la Paris. Care sunt cerințele lor?

Avatar
harvest, agriculture, summer

Fotografie de andystrauss pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Un grup de fermieri francezi a luat cu asalt sâmbătă un important târg agricol din Paris, înainte de o vizită planificată a președintelui Emmanuel Macron, pe fondul furiei legate de costuri, birocrație și reglementări ecologice, potrivit Reuters.

Confruntându-se cu zeci de polițiști în interiorul târgului, fermierii strigau și huiduiau, cerând demisia lui Macron și folosind înjurături la adresa liderului francez.

“Aceasta este casa noastră!”, au strigat ei, în timp ce rânduri de polițiști francezi de la CRS au încercat să stăpânească demonstrația. Au avut loc unele ciocniri cu manifestanții, iar poliția a arestat cel puțin unul dintre ei, a văzut un martor Reuters.

Macron, care ia micul dejun cu liderii sindicatelor fermierilor francezi, era programat să se plimbe apoi în interiorul aleilor târgului.

El a anulat o dezbatere pe care dorea să o organizeze sâmbătă la târgul agricol cu fermieri, procesatori de alimente și comercianți cu amănuntul, după ce sindicatele fermierilor au spus că nu se vor prezenta.

Fermierii au protestat în întreaga Europă, cerând venituri mai bune, mai puțină birocrație și denunțând concurența neloială din partea produselor ucrainene ieftine importate pentru a ajuta efortul de război al Kievului.

Expoziția agricolă de la Paris este un eveniment major în Franța, atrăgând aproximativ 600.000 de vizitatori în nouă zile.

Protestele fermierilor, care s-au răspândit în întreaga Europă, au loc în contextul în care extrema dreaptă, pentru care fermierii reprezintă un electorat în creștere, este văzută ca fiind în creștere la alegerile pentru Parlamentul European din iunie.

La începutul acestei luni, fermierii francezi au suspendat în mare parte protestele care includeau blocarea autostrăzilor și aruncarea de gunoi de grajd în fața clădirilor publice, după ce premierul Gabriel Attal a promis noi măsuri în valoare de 400 de milioane de euro (433 de milioane de dolari).

Dar protestele au fost reluate săptămâna aceasta pentru a pune presiune asupra guvernului să ofere mai mult ajutor și să își respecte promisiunile, înainte de expoziția agricolă de la Paris.

scroll to top