Închide

Un lanț uriaș americano-japonez de retail va intra în Europa. Este și România pe lista extinderii?

Avatar
Seven Eleven 7 Eleven

Foto: https://www.thegrocer.co.uk/

Timp de citire: 2 minute

Vom vedea în curând celebrele panouri 7-Eleven în toată Europa? Lanțul de magazine de proximitate se extinde în Europa și caută francizați pe o serie de piețe importante, anunță portalul austriac Cash. Dar extinderea va avea loc în toată Europa?

7-Eleven pregătește o expansiune în Europa, caută francizați cu experiență care conduc deja o afacere de retail, de alimentație publică sau hotelieră. Lanțul de magazine de proximitate vizează inițial Franța, Germania, Irlanda, Irlanda, Italia, Polonia, Spania, Turcia și Regatul Unit. Austria și Elveția ar putea fi, de asemenea, luate în considerare, relatează Lebensmittel Zeitung.

România, deși o piață importantă și foarte profitabilă de retail, nu este momentan pe listă, dar nu e o surpriză, atâta timp cât piețe mature și bogate precum cele din țările Benelux nu par să fie incluse în planuri.

7-Eleven ar putea călca pe urmele unui alt gigant nord-american al magazinelor de proximitate care tocmai și-a anunțat sosirea în Europa: grupul canadian Couche-Tard a încheiat un parteneriat strategic cu Total. În cele din urmă, Couche-Tard va opera benzinăriile Total din afara Franței și ar putea oferi alte servicii și magazine de-a lungul autostrăzilor europene.

Cine este 7-Eleven?

7-Eleven are sediul central în Dallas, Texas, SUA, dar este deținut de japonezii de la Seven & I Holdings. Acesta operează peste 83.000 de magazine în 19 țări din întreaga lume. Deși ar putea avea buzunare destul de adânci, experții din industrie sunt de părere că este puțin probabil să facă o intrare spectaculoasă pe fondul unor achiziții de milioane de euro.

Miliardarul japonez Masatoshi Ito, care a contribuit la transformarea magazinelor de proximitate 7-Eleven într-un imperiu de afaceri global, a murit de o lună la vârsta de 98 de ani, din cauza vârstei înaintate, a anunțat operatorul Seven & i Holdings într-un comunicat citat de BBC.

“Dorim să îi exprimăm recunoștința noastră sinceră pentru bunătatea de care a dat dovadă în timpul vieții”, a precizat firma.

Există peste 83.000 de magazine 7-Eleven în întreaga lume, dintre care un sfert se află în Japonia.

O sursă importantă din industrie, citată de The Grocer, familiarizată cu 7-Eleven, sugerează că cel mai probabil în Europa se va merge pe calea francizei principale.

scroll to top