Închide

Un mare constructor japonez suspendă livrarea tuturor vehiculelor, după ce a falsificat testele de siguranță

Avatar
convertible, two seater, daihatsu

Fotografie de michaelmullermusic pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Constructorul auto japonez Daihatsu, filială a Toyota, a anunțat miercuri că suspendă temporar livrările tuturor modelelor sale de vehicule, după ce o anchetă independentă a identificat numeroase cazuri de „falsificare” a testelor de siguranță, transmite Le Figaro.

Daihatsu a recunoscut că a falsificat rezultatele testelor de impact (crash tests)  pentru șase dintre modelele sale în lunile aprilie și mai anul trecut, iar o comisie independentă a fost înființată pentru a ”clarifica pe deplin natura neregulilor și pentru a identifica cauza principală a acestora”.

Potrivit raportului său, publicat miercuri, ancheta a identificat 174 de nereguli în 25 de categorii de teste, pe lângă cele identificate în primăvara anului trecut. Aceste nereguli vizează în total 64 de modele de vehicule, inclusiv modele fabricate pentru Toyota, Mazda și Subaru. Ca urmare, Daihatsu a decis „să suspende temporar livrările tuturor modelelor dezvoltate de Daihatsu și aflate în prezent în producție în Japonia și în străinătate”, notează G4Media.

Toyota a emis, de asemenea, un comunicat în care își exprimă „scuzele sincere pentru neplăcerile și îngrijorarea provocate de această situație” și a anunțat, de asemenea, că suspendă livrările modelelor afectate. Președintele Daihatsu și oficialii Toyota urmează să țină o conferință de presă miercuri după-amiază.

În aprilie anul trecut, Daihatsu a recunoscut că a falsificat rezultatele testelor de impact pentru patru dintre modelele sale, implicând un total de 88.000 de vehicule fabricate în Thailanda și Malaezia în 2022 și 2023. Apoi, în luna mai, a anunțat că oprește producția în Japonia a două modele de vehicule hibride din cauza unor „nereguli” similare, printre care și cea a SUV-ului Toyota Raize, fabricat în numele companiei sale mamă.

Înființată în 1907 pentru a produce motoare cu combustie internă, compania din Osaka a lansat primul său vehicul cu trei roți în 1931. Ea a fost preluată de Toyota în 1967.

scroll to top