Închide

Un nou focar rezultat în urma unei petreceri pune la îndoială relaxarea HORECA din Germania

Avatar

Restaurant "Alte Scheune", Leer, Saxonia Inferioară. Foto: Lars-Josef Klemmer/dpa

Timp de citire: 2 minute

Oficiali din domeniul sănătăţii din nord-vestul Germaniei continuă să investigheze un focar de coronavirus izbucnit la un restaurant din Saxonia Inferioară, în contextul în care numărul de persoane testate pozitiv continuă să crească. Şapte persoane au fost testate iniţial pozitiv pentru noul coronavirus după ce au mers la începutul acestei luni la restaurantul “Alte Scheune” din Moormerland, un oraş din districtul Leer, în landul Saxonia Inferioară, notează Nordwest Zeitung.

Numărul acestora a crescut la 14 până duminică, în timp ce alte patru cazuri de persoane care au contractat virusul au fost de atunci raportate. În total, 118 persoane au fost plasate în carantină.
Autorităţile din districtul Leer au declarat că este posibil ca aceste patru cazuri să fi survenit ca urmare a unor vizite la restaurant.
Printre cei infectaţi se numără şi proprietarul restaurantului. El a declarat că este posibil ca persoanele să fi contractat boala în momentul în care restaurantul şi-a sărbătorit redeschiderea pe 15 mai. În seara respectivă, proprietarul a invitat în jur de 40 de persoane – inclusiv reprezentanţi ai companiilor care l-au sprijinit pe perioada crizei.
Focarul de coronavirus este primul izbucnit într-un restaurant după ce autorităţile au permis redeschiderea în etape a localurilor în cele 16 landuri germane, începând cu 9 mai.

Ministrul Sănătății din Saxonia Inferioară, Carola Reimann (SPD), nu crede că este nevoie să se îndepărteze de măsurile de relaxare pentru restaurante din cauza acestui caz în Moormerland:

“Conform constatărilor inițiale, infecția nu se datorează unei vizite normale la restaurant, ci unei petreceri private care în mod evident avea loc acolo. Nu doar operatorul, ci și vizitatorii vor fi amendați. Infecțiile nu pot fi prevenite complet. Într-un astfel de caz, a fost crucial ca autoritățile locale să urmărească în mod constant toate contactele pentru a restrânge procesul de infecție cât mai aproape posibil”, a declarat aceasta presei germane.

Ministrul Sănătății a avertizat că virusul nu a fost învins:

“Încă este acolo și trebuie să fim în continuare foarte vigilenți pentru a nu pune în pericol marea evoluție înregistrată în ultimele săptămâni.Îndeosebi în locurile în care este mai mult trafic public este important pentru noi să fim deosebit de atenți și prudenți.”, a declarat Carola Reimann.

Germania a înregistrat un număr relativ redus de cazuri COVID-19 şi decese  raportat la populația țării– 177.850, respectiv 8.216, potrivit Institutului Robert Koch, un organism federal de sănătate. Acest lucru a permis ţării să relaxeze restricţiile în ultimele două săptămâni. Magazinele au fost redeschise, copiii s-au întors la şcoală, iar meciurile din Bundesliga au fost reluate.
scroll to top