Închide

Un oraș din România, într-un top al celor mai frumoase și accesibile orașe de vizitat anul acesta în Europa

Avatar
Brasov

Foto: expat.com

Timp de citire: < 1 minut

Brașovul a fost inclus de revista americană Condé Nast Traveller într-un top al celor mai frumoase și accesibile orașe din Europa de vizitat anul acesta, alături de capitale europene precum Lisabona, Atena sau Riga.

Recent, și Timișoara a fost inclusă de cotidianul britanic The Independent în lista destinațiilor de city-break pentru 2023, alături de orașe ca Helsinki, Liverpool sau Miami și a fost prezentată în mass-media germană drept „inima europeană a României”.

„Brașovul este o prezență constantă în topurile europene sau mondiale de turism. Ne onorează și ne responsabilizează. Ca administrație locală, facem toate eforturile să le oferim vizitatorilor noștri o experiență memorabilă care să îi convingă să revină ori de câte ori au ocazia.

Spre exemplu, transformăm Poiana Brașov, stațiunea montană, parte a orașului nostru, într-o stațiune all season, unde se pot practica schiul și mountain biking-ul. În plus, odată cu deschiderea Aeroportului Internațional Brașov, programată pentru 2023, orașul nostru va deveni mai ușor accesibil pentru turiștii străini”, a declarat primarul Allen Coliban (USR), potrivit SpotMedia.

Jurnaliștii americani scriu despre Brașov că este o alternativă la București din punctul de vedere al costurilor, care sunt mai mici și dau ca exemplu prețul unei urcări cu telecabina până în vârful Muntelui Tâmpa, care se ridică la 20 de lei.

De asemenea, sunt menționate delicatesele locale „kürtőskalács”, dar și turul gratuit pe care îl oferă touroperatorul local Walkabout, pe jos, în fiecare dimineață la ora 10:30, pornind de la fântâna din Piața Sfatului.
scroll to top