Închide

Un oraș european asigură săptămânal gravidelor un coș de legume bio

Avatar
vegetables, bio, fruit

Fotografie de Foto-Rabe pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Aleșii locali din Strasbourg experimentează o “rețetă verde” care permite femeilor însărcinate să aibă acces, gratuit, la un coș cu legume bio, săptămânal. Ideea este ca femeile gravide, dar și viitorii copilași să fie cât mai puțin timp expuși la substanțe nocive.

Potrivit RFI, în Franța și sportul este decontat în baza unei rețete semnate de un medic specialist. Iar acum, legumele bio, pot fi și ele, la fel de bine, decontate, pentru femeile gravide.

Primăria orașului Strasbourg poate susține circa 800 de femei însărcinate, să beneficieze săptămânal, de un coș de legume bio, furnizat de producători locali.

Ideea aleșilor locali este ca aceste femei să fie cât mai puțin expuse la perturbatori endocrini.

Este vorba de substanțe extrem de nocive pentru făt care pot cauza anomalii de dezvoltare precum și grave patologii.

Jumătate de million de euro este învestită în sănătatea femeilor dar și a copiilor, căci, cu cât sunt ei expuși, mai puțin, la perturbatori endocrini vor exista adulți și copilași mai sănătoși, a explicat Alexandre Felt, directorul adjunct al Serviciului de Sănătate Publică din cadrul Primăriei din Strasbourg.

Este o premieră în Franța.

Doamnele sunt invitate să participe și la ateliere în care sunt prezentate efectele nocive ale produselor chimice din alimente.

Primăria din Strasbourg mizează pe faptul că prin intermediul unei alimentații sănătoase va putea reduce numărul de copii care suferă de obezitate ori de diabet.

scroll to top