Închide

Un pas spre normalitate: China permite anumitor categorii de turiști intrarea pe teritoriul ei

Avatar
temple, stone carving, china

Fotografie de YangGuangWu pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Guvernul chinez a emis luni, 19 septembrie, proiecte de reglementări care urmăresc să susțină turismul de-a lungul granițelor și să faciliteze intrarea străinilor în China, potrivit CNN.

Potrivit unui proiect de document de politică publicat, luni, de Ministerul Culturii și Turismului din China, grupurile de turism organizate de agențiile de turism în zonele de frontieră ale Chinei își vor putea alege portul de intrare și ieșire „în mod flexibil” — cu toate acestea, detalii suplimentare despre locații și date nu au fost furnizate.

China și-a închis granițele pentru turiștii străini de când a început pandemia de Covid-19 în 2020, permițând doar anumitor grupuri de cetățeni străini să intre în țară, cum ar fi cei care dețin vize valabile.

În ultimele săptămâni, guvernul chinez a înăsprit semnificativ restricțiile Covid pentru a limita răspândirea variantei foarte transmisibile Omicron. În septembrie, mai multe mega-orașe au fost plasate în carantină totală sau parțială.

Conform noului proiect de politică, turiștilor străini li se va permite să viziteze locurile turistice de graniță ale Chinei — dar numai ca parte a grupurilor de turism.

Politica nu a specificat dacă cei care intră vor trebui să respecte în continuare cerințele de carantină ale Chinei pentru călătorii care sosesc, care constă într-o săptămână de carantină la hotel și trei zile de observare la domiciliu.

China are o graniță cu 14 țări, inclusiv Rusia, Mongolia, Vietnam, Laos și Myanmar.

scroll to top