Închide

Un primar din Bacău a tăiat toate salariile din primărie, ca să aibă bani de investiții

Avatar
Gura Vaii Bc

Sursa foto: Gura Văii / Facebook.

Timp de citire: 2 minute

Primarul comunei Gura Văii din județul Bacău a decis să scadă salariile și indemnizațiile de la bugetul local, inclusiv pe propriul său salariu, pentru a avea fonduri pentru cofinanțarea proiectelor cu bani europeni. Măsura se aplică de la începutul acestui an. Angajații primăriei vor avea salarii diminuate, după ce Consiliul Local a aprobat o inițiativă în acest sens a primarului localității, scrie publicația AgroInteligența.

Primarul Silviu Tinei și-a scăzut indemnizația de primar cu 20%, cu același procent scăzând și indemnizația viceprimarului localității.

”Vremurile grele cer măsuri disperate dar tot ele dau naștere la oameni puternici, spun câteva vorbe înțelepte din popor. Conștient fiind de investițiile pe care le avem de cofinanțat din bugetul anului 2023 și de responsabilitatea derulării unui număr impresionant de obiective, împreună cu domnul viceprimar, am decis să renunțăm în mod voluntar la 20% din drepturile salariale lunare cuvenite, respectiv anularea sporului pentru gestionarea de fonduri europene, proiecte aprobate prin PNRR. Alături de noi, toți funcționarii publici din cadrul Primăriei vor avea salariile diminuate, între 10% – 20%, prin stabilirea valorii coeficientului la nivelul anului 2019, respectiv 2.080 de lei, și nu cea aferentă anului 2023, respectiv 3.000 de lei”, a anunțat primarul Silviu Tinei pe pagina sa de Facebook.

Potrivit edilului, măsura este în vigoare după ce a fost propusă Consiliului Local Gura Văii printr-un proiect de hotărâre inițiat chiar de acesta și adoptat prin Hotărârea Consiliului Local în 21 decembrie 2022.

”Implicit, în virtutea Codului Administrativ, și consilierilor locali ai comunei Gura Văii li se vor reduce indemnizațiile pentru participarea la lucrările Consiliului Local. Totodată, în cursul anului 2023, în cadrul Primăriei Gura Văii nu se vor acorda sporuri de condiții vătămătoare, sporuri de calculator ori alte tipuri de sporuri prevăzute de legi speciale, dar nejustificate”, a mai anunțat Silviu Tinei în mediul online.

Cu banii economisiți, primarul vrea să facă mai multe investiții pentru comună printre care alimentarea cu apă, extinderea rețelei de apă potabilă, proiect integrat pentru înființarea rețelei de canalizare a apei menajere și modernizarea rețelei de apă potabilă, modernizarea iluminatului public, modernizarea infrastructurii rutiere, instalarea unui sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public etc.

scroll to top