Închide

Un stat din Balcani a devenit destinația turistică preferată a europenilor

Avatar
venetian tower, city, albania

Fotografie de LediK pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Albania a devenit una dintre cele mai populare destinații pentru vacanțele de vară ceea ce a dus la cea mai rapidă creștere din Europa. Țara așteaptă mai mult de 10 milioane de vizitatori în acest an, față de un record de 6,4 milioane în 2019.

Numărul turiștilor sosiți cu avionul în Albania au crescut de peste două ori numai în luna iunie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit ACI EUROPE. Transportatorii low-cost Ryanair și Wizz Air se numără printre cei care au lansat recent noi rute către această țară, potrivit DC Business.

Cei mai mulți turiști sunt atrași de plajele de pe riviera albaneză, lungă de 450 de kilometri, care au prețuri competitive. Agenția federală de statistică a Germaniei a constatat recent că Albania este cea mai ieftină destinație de vacanță din Europa, cu prețuri la restaurante și hoteluri cu 56% mai mici decât cele din Germania, relatează Financial Times.

Se estimează că 300.000 de italieni au vizitat Albania în acest an, în creștere cu 57% față de întregul an 2022. Numărul de turiști din Croația a crescut și el cu 41% până în iulie.

În afară de piețele europene majore, cum ar fi Marea Britanie, Germania și Franța, Albania stârnește, de asemenea, interesul călătorilor din SUA și Orientul Mijlociu.

Eforturile Albaniei de a se rebrandui ca o destinație pentru călătorii alternative dincolo de coastă reprezintă o altă strategie de urmărit. Râul Vjosa, cu o lungime de 273 km, adesea descris ca fiind “ultimul râu sălbatic din Europa”, a fost declarat primul parc național fluvial sălbatic din Europa în cadrul unei inițiative comune cu IUCN.

Oficialii din domeniul turismului doresc să diferențieze țara de concurenți prin promovarea agroturismului și ecoturismului durabil.

scroll to top