Închide

Un tronson din autostrada A3 este pregătit de debut, iar peste doi ani ar putea fi gata

Avatar
Autostrada Codlea Grindeanu Facebook

Foto: Sorin Grindeanu Facebook

Timp de citire: < 1 minut

Executivul a aprobat, în şedinţa de marţi, indicatorii tehnico – economici pentru sectorul de Autostradă Cristian – Ghimbav, în zona municipiului Codlea, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Sorin Grindeanu. Valoarea alocată construirii celor 5,18 kilometri este de 879,89 milioane lei, inclusiv TVA, o sumă alocată prin Programul Transport 2021-2027, iar construirea acestui nou sector este estimată la 24 de luni, după semnarea contractului.

„Pas important pentru construirea unui nou sector din Autostrada Ploieşti-Braşov (A3)! Am aprobat astăzi, în şedinţa de Guvern, indicatorii tehnico – economici pentru sectorul de Autostradă Cristian- Ghimbav (în zona Municipiului Codlea). Valoarea alocată pentru construirea celor 5,18 km este de 879,89 milioane de lei (inclusiv TVA), sumă alocată prin Programul Transport (PT) 2021-2027. Construirea acestui nou sector este estimată la 24 de luni, după semnarea contractului”,

a scris Sorin Grindeanu, marţi pe Facebook.

El a mai spus că pe sectorul Cristian- Ghimbav care se va adăuga secţiunii Râşnov – Cristian (6,3 km) aflată deja în circulaţie se vor construi inclusiv:

„- 1 pod peste râul Bârsa

– 1 pasaj peste autostradă, pe DJ 112B

– 2 pasaje pe bretelele nodurilor Cristian şi Codlea

– 2 noduri rutiere: Nod Cristian (km 107+740) la intersecţia autostrăzii existente Râşnov – Cristian cu DN 73G şi Nod Codlea (km 111+544) la intersecţia autostrăzii cu DN 1 (unde se va amenaja un sens giratoriu)”.

scroll to top