Închide

Formula 1: Ferrari continuă să racoleze angajaţi de la Mercedes

Avatar
Sf1000 2020

Monopostul Ferrari SF1000 din 2020, sursa de inspirație pentru 2022. Foto: Ferrari Twitter

Timp de citire: < 1 minut

Echipa italiană de Formula 1 Ferrari a anunţat, luni, recrutarea inginerului francez Loïc Serra şi a fostului pilot belgian Jérôme d’Ambrosio de la echipa Mercedes, cu începere de la 1 octombrie.

Primul va fi responsabil de ingineria performanţelor şasiului, raportându-i lui Enrico Cardile. Cel de-al doilea va deveni director adjunct al echipei şi, în acelaşi timp, va conduce Scuderia Ferrari Driver Academy, programul companiei pentru tinerii piloţi.

La trei luni după anunţul fulminant al sosirii septuplului campion mondial britanic Lewis Hamilton în 2025, pe cât de neaşteptat, pe atât de spectaculos, echipa italiană continuă să racoleze angajaţi de la Mercedes, transmite News.ro.

Ferrari, a doua în campionatul din 2024 după Red Bull, speră acum să îl atragă pe Adrian Newey, cel mai de succes inginer din istoria F1. Britanicul în vârstă de 65 de ani a anunţat la sfârşitul lunii aprilie că va părăsi Red Bull la începutul anului 2025, după aproape 20 de ani petrecuţi la echipa austriacă, cu care a câştigat şapte titluri la piloţi şi şase la constructori.

scroll to top