Închide

Ungurii, făcuți de rușine de nemți | Trenul Budapesta-Hamburg nu a fost lăsat să intre în Germania. CFR-ul: ”Hold my beer!”

Avatar
station, hamburg, trains

Gara din Hamburg, o destinație interzisă pentru ”rapidul” de Budapesta. Fotografie de Kookay pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Călătorii care au vrut să ajungă duminică de la Budapesta la Hamburg cu trenul EuroCity ”Hungária” au avut o experiență neplăcută, fiind lăsați de izbeliște la granița dintre Cehia și Germania. Din cauza stării tehnice necorespunzătoare a trenului, personalul Deutsche Bahn (DB), operatorul căilor ferate germane, nu a permis intrarea garniturii pe teritoriul Germaniei, astfel că trenul nu și-a putut continua călătoria spre Hamburg, scrie publicația maghiară iho.hu.

La momentul schimbului de tură al personalului care deservea garnitura, la gara Děčín, de la frontiera ceho-germană, angajații Deutsche Bahn au trecut la inspecția trenului, descoperind că aparatul de aer condiționat nu funcționa într-unul dintre vagoane, iar unul dintre geamuri era spart.

Din cauza stării tehnice inacceptabile a trenului, germanii au refuzat să facă recepția trenului, iar acesta nu și-a mai putut continua călătoria către Hamburg.

Incidentul a făcut ca aproximativ 350 de pasageri să rămână pe peronul gării din Děčín, încercând să-și găsească modalități alternative pentru a ajunge la destinație.

Potrivit sursei citate, nu este pentru prima dată când germanii nu permit trenurilor aflate într-o stare necorespunzătoare să intre pe teritoriul țării lor. Vara trecută, au pățit-o și cehii, cu un tren Eurocity plecat din Praga, fie pentru că circula cu un vagon mai puțin decât schema convenită între companiile feroviare partenere, fie pentru că nu avea vagon restaurant. La fel ca trenul maghiar de duminică, și acele garnituri s-au oprit la Děčín.

Compania maghiară de căi ferate MÁV a lansat o investigație asupra incidentului, în colaborare cu companiile de căi ferate partenere din celelalte țări prin care trecea garnitura, potrivit unui comunicat al maghiarilor.

Una peste alta, la halul în care arată parcul de vagoane al operatorului român de căi ferate CFR SA, poate acum înțelegem mai bine de ce nu mai există trenuri directe între România și Germania.

scroll to top