Închide

Unul dintre cei mai mari angajatori din UK plătește al 3-lea bonus de la începutul pandemiei

Avatar
Sainsburys

Sursa foto: Sainsbury’s.

Timp de citire: < 1 minut

Al doilea cel mai mare lanț de supermarketuri din Marea Britanie, Sainsbury’s, va acorda angajaților său al treilea bonus pentru eforturile depuse în timpul pandemiei de COVID-19, potrivit anunțului făcut de retailer, citat de Reuters.

Sainsbury’s are 172.000 de angajați, fiind astfel unul dintre cei mai mari angajatori din sectorul privat din Marea Britanie.

Acest al treilea bonus va fi plătit în luna mai 2021 și va intra în conturile angajaților care lucrează în magazine, precum și echipelor de logistică și asistență pentru clienți.

Cuantumul bonusului va fi de 3% din salariul anual al angajatului, astfel încât un angajat cu normă întreagă ar urma să primească cel puțin 530 de lire sterline.

Sainsbury’s a anunțat, de asemenea, o creștere a salariilor pentru personalul magazinelor. Începând din luna martie, plata orară pentru angajații magazinelor Sainsbury’s și Argos va crește la 9,50 lire sterline. Anterior, plata orară era situată la 9,30 lire sterline în magazinele Sainsbury’s și 9 lire sterline în Argos.

Totodată, angajații din magazinele din zona centrală a capitalei Londra vor fi plătiți cu cel puțin 10,10 lire pe oră.

Compania a anunțat că, în urma acestei creșteri de salarii, beneficiile bănești ale angajaților săi ar urma să crească cu 24% în ultimii cinci ani.

Într-o estimare din luna ianuarie, Sainsbury’s a anunțat că, după renunțarea la pachetul de sprijin guvernamental prin care putea beneficia de o reducere a impozitului de 410 milioane de lire sterline, profitul înainte de taxare la finalul anului financiar care se va încheia în martie 2021 ar putea ajunge la cel puțin 330 de milioane de lire sterline, în scădere de la 586 milioane de lire sterline în 2019-20.

scroll to top