Închide

US Open va implementa tehnologia VAR la ediția din acest an

Avatar
stadium, tennis court, tennis

Fotografie de Constantin pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

La turneul de Grand Slam de la US Open, ultimul de acest tip din anul calendaristic 2023, se va implementa sistemul VAR, folosit deja în mai multe sporturi precum fotbal, handbal, hochei sau rugby.

Cu o lună înaintea începerii turneului de la Flushing Meadows, US Open anunță că va folosi tehnologia VIDEO pentru a ajuta arbitrii de scaun în a lua cele mai bune decizii la mingi controversate.

Această tehnologie avansată va fi folosită în meciurile de pe tablourile principale de pe arenele Arthur Ashe, Louis Armstrong și alte trei terenuri, potrivit SpotMedia.

VAR poate fi folosit în tenis pentru 9 situații, și anume: mingea a atins de două ori suprafața de joc înainte de a fi trimisă peste fileu, punctul de contact al mingii cu racheta se repetă, mingea a fost atinsă cu racheta sau cu orice parte a corpului înainte de a ieși în afara terenului, intrarea în terenul adversarului în timpul punctului, mingea a trecut pe sub fileu, toate deciziile care conduc la rejucarea punctului, strigătul arbitrului de linie în timpul punctului, care poate influența decizia unuia dintre jucători, greșeala de picior sau eroare în modificarea scorului.

scroll to top