Închide

Vacanțele ieftine în destinații însorite, posibilă cauză pentru numărul record de cazuri de cancer de piele

Avatar
people, water, summer

Fotografie de Claudio_Scott pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

În prezent, În Marea Britanie, există 17.500 de cazuri de melanom de piele în fiecare an, iar acest număr ar urma să crească la 26.500 pe an până în 2040, potrivit Cancer Research UK. Incidențele de cancer de piele aproape că s-au triplat din anii 1990 – iar cele mai multe cazuri se înregistrează la persoanele de peste 55 de ani, scrie The Times.

Medicii au declarat că această creștere poate fi pusă pe seama începutului erei zborurilor ieftine din anii 1960, milioane de britanici care caută să se bronzeze plecând acum în străinătate în fiecare an, potrivit G4Media.

Dorința de a avea un aspect bronzat a dus, de asemenea, la o creștere a numărului de persoane care utilizează aparate de bronzat și care sunt expuse la niveluri periculoase de lumină ultravioletă.

Cancer Research UK spune că în ultimii ani a crescut gradul de conștientizare a importanței cremei de protecție solară și a protecției solare, dar acest lucru a fost prea târziu pentru a preveni un val de cazuri de cancer de piele.

O singură arsură solară la fiecare doi ani poate tripla riscul de a dezvolta cancer de piele. Aproape nouă din zece cazuri de melanom sunt cauzate de excesul de soare.

Melanomul este cel mai grav tip de cancer de piele și se poate răspândi în alte părți ale corpului, cauzând aproximativ 2.300 de decese în Marea Britanie în fiecare an. Acest cancer se dezvoltă din celulele pielii numite melanocite, care pot fi deteriorate de radiațiile UV și apoi încep să se dezvolte mai rapid și să se transforme în cancer.

Deși cazurile de melanom au atins un nivel record, ratele de deces au început să scadă datorită îmbunătățirii diagnosticării și tratamentului precoce.

„Noua noastră analiză prezintă o imagine amestecată pentru pacienții cu cancer și pentru personalul care îi îngrijește. Deși este promițător faptul că tot mai mulți oameni caută mai devreme tratament pentru cancerul de piele și că supraviețuirea se îmbunătățește, este alarmant faptul că numărul cazurilor de cancer de piele ar putea crește în următorii ani.” „Melanomul este al cincilea cel mai frecvent cancer din Marea Britanie și știm că 86% dintre aceste cancere de piele ar putea fi prevenite. Este important să aveți grijă la soare și să vă adresați medicului dumneavoastră de familie dacă observați modificări neobișnuite la nivelul pielii – nu contează doar modificările unei alunițe, ci poate fi vorba de o rană care nu se vindecă sau de orice modificări neobișnuite într-o zonă a pielii. Depistarea precoce a cancerului poate face diferența”, a declarat Michelle Mitchell, director executiv al Cancer Research UK.

scroll to top