Închide

DiscoverEU, ediția de primăvară: 35.500 de bilete de tren gratuite pentru tinerii care vor să vadă Europa

Avatar
railway, railway station, railway track

Fotografie de futuremoon pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

În vara acestui an, 35.500 de tineri vor avea posibilitatea să exploreze Europa cu trenul, gratuit, prin programului DiscoverEU. Lansat în această săptămână în cadrul evenimentului ”Săptămâna Europeană a Tineretului”, programul le oferă tinerilor europeni ocazia să descopere bogăția culturală și diversitatea peisajelor europene. Cei interesați se pot înscrie în program până pe 30 aprilie, anunță Comisia Europeană într-un comunicat de presă.

În total, sunt disponibile 35 500 de permise de călătorie. Pentru a obține unul, tinerii născuți între 1 iulie 2005 și 30 iunie 2006 pot participa la un quiz cu cinci întrebări despre UE și o întrebare suplimentară pe Portalul european pentru tineret.

Candidații selectați vor primi un permis gratuit de transport feroviar pentru a călători în Europa timp de până la 30 zile, între 1 iulie 2024 și 30 septembrie 2025.

Înscrierile se pot face până marți, 30 aprilie, la ora 13:00, ora României.

Beneficiarii vor putea să își planifice propriile rute sau să se inspire din cele deja preconfigurate, în conformitate cu principiile noului Bauhaus european. În plus, ei vor beneficia de un card de reducere cu peste 40.000 de posibilități de reducere pentru diverse servicii în țările eligibile.

Participanții vor primi, de asemenea, un card de reducere cu peste 40 000 de posibilități de reducere pentru transportul public, cultură, cazare, alimentație, sport și alte servicii în țările eligibile. În plus, agențiile naționale Erasmus+ organizează reuniuni de informare înainte de plecare, iar agențiile naționale din toate țările Erasmus+ pregătesc întâlniri DiscoverEU, programe de învățare cu o durată de la o zi la trei zile.

DiscoverEU este un program inițiat de Comisia Europeană în urmă cu șase ani, ca parte a programului Erasmus+ 2021-2027. În fiecare an, tinerii care împlinesc 18 ani au ocazia să obțină un permis gratuit de călătorie cu trenul, ce le permite să exploreze Europa timp de până la 30 de zile. Această experiență oferă nu doar posibilitatea de a vizita locuri noi, ci și de a învăța despre istoria și cultura Europei, dezvoltând în același timp abilități de viață și independență.

De la lansarea DiscoverEU în 2018, peste 1 milion de candidați și-au depus cererile pentru 284.000 de permise de călătorie puse la dispoziție în toată această perioadă.

scroll to top