Închide

Valabilitatea poliţelor Euroins a fost prelungită cu încă trei luni

Avatar
Euroins

Foto: TheRomaniaJournal.com

Timp de citire: < 1 minut

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, prelungirea valabilităţii poliţelor Euroins cu încă trei luni şi anume până la data de 8 decembrie.

Prim-ministrul a explicat că această măsură este luată deoarece sunt în vigoare peste 1,8 milioane de poliţe emise de Euroins.
“O altă decizie importantă este prelungirea valabilităţii poliţelor Euroins cu încă trei luni, adică până pe 8 decembrie. Motivul acestei modificări cred că este legitim. Sunt încă în vigoare peste 1,8 milioane de poliţe emise de Euroins, iar dacă s-ar păstra termenul actual de expirare, 8 septembrie, este evident că ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurare obligatorie RCA a unui segment uriaş din parcul auto naţional”, a explicat Marcel Ciolacu.
Conform legii şi deciziei instanţei, deţinătorii de poliţe emise de către Euroins au de la declararea falimentului, maximum 90 de zile, adică până pe 8 septembrie 2023 inclusiv, pentru a contracta un alt furnizor de RCA şi pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de daună în situaţia în care s-a produs un eveniment asigurat acoperit de o poliţă de asigurare în vigoare şi/sau a cererilor de plată la Fondul de Garantare a Asiguraţilor, sau 90 de zile de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior .

Deţinătorii de poliţe pot solicita în toată această perioadă rezilierea contractelor de asigurare şi recuperarea restituirilor de primă sau, în caz, contrar, poliţele încetează de drept  în 90 de zile, termen care se împlineşte la 8 septembrie 2023.

scroll to top