Închide

Valiza de 41 de miliarde de dolari: Elon Musk vrea să cumpere Twitter cu totul, cu bani cash

Avatar
Musk Twitter The Verge

Sursa foto: Kristen Radtke / The Verge.

Timp de citire: 2 minute

Miliardarul Elon Musk, fondatorul producătorului american de mașini electrice Tesla, vrea să cumpere rețeaua de socializare Twitter pentru aproximativ 41 de miliarde de dolari în numerar, apreciind că platforma, pe care deseori a criticat-o, ar trebui să devină privată pentru a vedea schimbări eficiente, scrie agenția Reuters.

Prețul ofertei lui Musk, de 54,20 de dolari pe acțiune, care a fost dezvăluit într-un dosar de reglementare joi, reprezintă o primă de 38% comparativ cu cotaţia înregistrată de Twitter la data de 1 aprilie. Aceasta a fost ultima zi de tranzacționare înainte de anunțul că Musk a acumulat o participaţie de peste 9% la platforma de socializare, în urmă cu zece zile.

Valoarea totală a tranzacției a fost calculată pe baza a 763,58 milioane de acțiuni în circulație, potrivit datelor Refinitiv. Raportat la valoarea acțiunilor din 28 ianuarie 2022, suma totală ar fi de 43 de miliarde de dolari.

Musk a respins o ofertă de a se alătura consiliului de administrație al Twitter la începutul acestei săptămâni, după ce și-a dezvăluit participația în companie, o mișcare despre care analiștii au spus că a semnalat intenția sa de a prelua compania, deoarece un loc în consiliu i-ar fi limitat participația la puțin sub 15%.

”De când am făcut investiția, îmi dau seama că compania nici nu va prospera și nici nu va servi acestui imperativ societal în forma sa actuală. Twitter trebuie transformat într-o companie privată”, i-a transmis Musk, într-o scrisoare, președintelui Twitter, Bret Taylor.

Miliardarul a mai precizat că oferta sa este una finală și, în cazul în care e refuzată, își va putea reconsidera poziția de acționar al companiei.

Oferta de 54,20 de dolari pe acțiune este ”prea mică” pentru ca acționarii sau consiliul de administrație să o accepte, consideră Adam Crisafulli de la Vital Knowledge, care adaugă că acțiunile companiei s-au depreciat cu 70 de dolari față de maximele de acum un an.

scroll to top