Închide

Valoarea medie a unei comenzi online, în creștere ușoară anul trecut (platformă eCommerce)

Avatar
shopping, online shopping, shopping cart

Fotografie de PreisKing pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Valoarea medie a unei comenzi online a crescut uşor anul trecut, la 237 de lei, faţă de 230,8 lei în 2022, cele mai mari volume de comenzi fiind înregistrate de categoriile casă şi bucătărie, electronice şi, respectiv, grădinărit şi outdoor, potrivit datelor centralizate de o platformă de eCommerce.

Platforma SaaS de management automatizat şi centralizare a activităţilor de eCommerce easySales anunţă că a intermediat comenzi totale în valoare de 745,5 milioane de lei în 2023, în creştere anuală cu 75%, potrivit unui comunicat citat de AGERPRES.

“Observăm o tendinţă clară de adaptare a consumatorilor la noi stiluri de viaţă, cu o atenţie crescută acordată îngrijirii şi sănătăţii, reflectată în creşterea semnificativă a vânzărilor din categoriile electronice, frumuseţe şi sport. Aceste schimbări sunt impulsionate de factori precum inovaţiile tehnologice continue, necesitatea adaptării la un mediu socio-economic în schimbare şi o înclinare generală spre un stil sănătos şi activ de viaţă. În paralel cu tendinţele observate la nivelul cumpărătorilor, noi evoluăm spre a satisface nevoile complexe ale marilor magazine online şi facem paşi constanţi, în special, în primă fază, prin integrarea soluţiilor ERP în platforma noastră”, se spune în comunicat.

Până în prezent, easySales a finalizat integrări cu sisteme ERP ce includ Nexus ERP, Senior Software, Microsoft Navision şi Neomanager, Sedona şi alte sisteme ERP.

Valoarea medie a unei comenzi online a crescut uşor, la 237 de lei în 2023, faţă de 230,8 lei în anul anterior. În acelaşi timp, numărul comenzilor intermediate de easySales a depăşit 3,14 milioane anul trecut, faţă de cele 1,84 milioane raportate în 2022.

Cele mai mari volume de comenzi au fost înregistrate de categoriile: casă şi bucătărie – 280,9 milioane de lei, electronice – 139,3 milioane de lei, grădinărit şi outdoor – 48,9 milioane de lei, artă, pictură, ceramică – 44,9 milioane de lei, sport şi aer liber – 42,7 milioane de lei.

Comparativ cu 2022, evoluţia comenzilor a fost influenţată şi de creşterea numărului de comercianţi din platforma easySales si de cele 13 noi marketplace-uri integrate anul trecut.

Magazinele care folosesc platforma easySales au generat automat, până în prezent, 4,38 milioane de facturi, 4,37 milioane de AWB-uri, iar numărul produselor listate pe marketplace-uri se apropie de 14 milioane.

easySales este o platformă B2B şi un start-up în creştere rapidă, lansat în aprilie 2019. Platforma a devenit populară prin serviciile cloud care conectează jucătorii din comerţul electronic cu toate sistemele externe, în doar câteva minute. Beneficiile principale sunt: gestionarea centralizată a comenzilor din multiple canale, listarea rapidă a produselor pe multiple canale de vânzare, sincronizarea stocurilor în timp real, analiza dinamică a preţurilor şi a vânzărilor, traducere automată.

scroll to top