Închide

Vlad Gheorghe: OMV, se-nchide țeava cu bani! Nu se poate să dăm în continuare bani europeni companiilor care îl finanțează pe Putin

Avatar
Benzinarie Omv Sibiu Benzina Pompa Statie Carburant Copyright Foto Contactati Www.afaceri.news

Copyright foto: contactati info@AFACERI.news

Timp de citire: 2 minute

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunțat, vineri, că a solicitat Comisiei Europene să interzică firmelor care încă fac afaceri cu Rusia să mai acceseze fonduri europene și să participe la achiziții publice în statele membre.

„OMV, se-nchide țeava cu bani! Am solicitat Comisiei Europene să interzică firmelor care încă fac afaceri cu Rusia să mai acceseze fonduri europene și să participe la achiziții publice în statele membre. Nu se poate să dăm în continuare bani munciți de cetățenii europeni companiilor care îl finanțează pe Putin.
Din varii motive, există firme în țările europene – precum OMV în Austria – exceptate de la aplicarea sancțiunilor privind regimul de la Kremlin. Bun, să-și păstreze excepțiile – deși știm foarte bine că există țări mult mai sărace decât Austria în UE și care au reușit să nu mai fie dependente de Moscova, numai Nehammer n-are cum – dar le tăiem accesul la bani europeni. Să-i dea miliarde lui Putin din propriile conturi, nu din conturile Uniunii Europene”, a scris Vlad Gheorghe pe pagina sa de Facebook.

Vlad Gheorghe a precizat că a transmis Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, și comisarei europene pentru servicii financiare, stabilitate financiară și uniunea piețelor de capital, Mairéad McGuinness, solicitarea ca aceste companii să fie automat incluse în Sistemul de detectare timpurie și de excludere (EDES), instituit de Comisie pentru a proteja mai bine interesele financiare ale Uniunii și pentru a asigura o bună gestiune financiară.

„În același timp, companiile nu trebuie să mai primească niciun fel de asistență tehnică din partea UE și să nu poată participa la proceduri de achiziții publice în statele membre. Uniunea pregătește al douăsprezecelea pachet de sancțiuni împotriva regimului de la Kremlin și este datoria noastră să protejăm banii europenilor. Nu putem să impunem sancțiuni, dar după ce că se permit excepții să le mai și dăm fonduri europene celor care îi virează miliarde de euro lui Vladimir Putin”, susține europarlamentarul USR.

scroll to top