Închide

Vânzări de 2 miliarde de lire sterline pentru Primark în ultimul trimestru

Avatar
The wall of the Primark store in Bonn, Germany.

Fotografie de Jonathan Kemper pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Proprietarul Primark, AB Foods, și-a crescut așteptările de profit datorită creșterii de două cifre a vânzărilor din ultimul trimestru. Discounterul de modă Primark și-a văzut vânzările crescând cu 13 %, până la două miliarde de lire sterline, transmite RetailDetail.eu.

Preturi mai mari

Primark însuși s-a referit la faptul că, în medie, a putut percepe mult mai mult pentru îmbrăcămintea sa, chiar dacă lanțul este cunoscut pentru prețurile sale mici. Cu toate acestea, potrivit companiei, creșterile de preț au fost necesare pentru a acoperi costurile crescute din cauza inflației și a creșterii prețurilor materiilor prime. Cu toate acestea, cererea de produse Primark pare să rămână ridicată, în special în magazinele mai mari din centrele orașelor.

Ca factori importanți în creșterea vânzărilor din ultimul trimestru, Primark a nominalizat îmbrăcămintea de vară și îmbrăcămintea de noapte, dar, mai ales, lanțul irlandez spune că adună beneficiile site-ului său mult îmbunătățit, relatează The Guardian. Primark a deschis patru noi magazine în cele douăsprezece săptămâni care s-au încheiat pe 27 mai (câte unul în Italia, Slovacia, Spania și Statele Unite) și a anunțat că un Primark se va deschide în curând în Texas, pentru prima dată.

Profiturile, de asemenea, în creștere

Divizia alimentară a AB Foods, cunoscută cel mai bine pentru mărci precum ceaiul Twinings, a înregistrat chiar și o creștere cu 18 % a cifrei de afaceri. Vânzările totale ale grupului au crescut cu 16 %, la 4,72 miliarde de lire sterline (5,51 miliarde de euro).

Pentru întregul an fiscal, Primark se așteaptă ca rezultatele bune să continue, cu profitul din exploatare ușor mai mare decât cu un an mai devreme.

scroll to top