Închide

Vânzările de televizoare au cunoscut cel mai bun trimestru din istorie în T3 2020

Avatar
tv, android tv, network

Fotografie de ADMC pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Vânzările globale de televizoare au atins un nivel istoric în T3 2020, potrivit celui mai recent raport al companiei TrendForce, citat de The Verge. În perioada iulie-septembrie 2020, au fost livrate către clienți 62,05 milioane de unități, o creștere de 12,9% față de aceeași perioadă a anului trecut și o creștere de 38,8% față de trimestrul anterior.

Atât Samsung, cât și LG, cei mai mari doi producători de televizoare, au anunțat că se așteaptă ca profiturile să le crească vertiginos față de anul trecut.

În America de Nord, cererea de televizoare a crescut cu 20% deoarece oamenii au petrecut mai mult timp acasă din cauza pandemiei. Un alt factor pentru creșterea trimestrială istorică este reprezentat de livrările întârziate în prima jumătate a anului, tot din cauza pandemiei, potrivit analizei TrendForce.

Deși toți cei mai mari cinci producători de televizoare la nivel global (Samsung, LG, TCL, Hisense și Xiaomi) au raportat creșteri de vânzări, TCL conduce plutonul cu o creștere de 52,7% de la an la an. Livrările Samsung au crescut cu 36,4% față de anul trecut și cu 67,1% față de T2. În aceeași perioadă, LG a înregistrat o creștere mai mică, de 6,7% față de T3 2019, dar o creștere uriașă, de 81,7%, față de trimestrul trecut.

Din punctul de vedere al rezultatelor financiare, Samsung și LG par să fi beneficiat din plin de creșterea cererii de televizoare, potrivit datelor-semnal publicate de companii. Totuși, CNBC transmite că o parte din creșterea profitului Samsung ar fi fost determinată, mai degrabă, de vânzările de smartphone-uri și de câștigurile din divizia sa de memorii.

De partea sa, LG a înregistrat performanțe remarcabile atât din divizia de televizoare, cât și în domeniul produselor electrocasnice, potrivit agenției sud-coreene Yonhap, dar creșterea profitului este mai modestă cu 4,3%.

În ciuda creșterii livrărilor, nu toate veștile din industria televizoarelor sunt vești bune. TrendForce prognozează că livrările de televizoare ar urma să scadă ușor în 2020 comparativ cu 2019.

scroll to top