Închide

Vânzările globale de smartphone-uri scad cu 20% în primul trimestru. Cine pierde cel mai mult?

Avatar
woman, people, coffee

Fotografie de nastya_gepp pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

299 de milioane de smartphone-uri au fost livrate în întreaga lume în primul trimestru al anului 2020, în scădere cu 20,2% față de an, potrivit companiei de cercetare de piață Gartner.

Piața mondială a smartphone-urilor a cunoscut cea mai gravă scădere, datorată pandemiei coronavirus. Sunt incluse în aceste date Apple și majoritatea producătorilor chinezi de telefoane care au fost afectați serios de închiderile temporare ale fabricilor.

Samsung, Huawei, Apple, Xiaomi și OPPO au fost primele cinci mărci de telefoane mobile, în ceea ce privește cota de piață globală în primul trimestru, (âcu excepția Xiaomi, care a crescut cu 1,4 la sută. Celelalte patru au înregistrat scăderi ale vânzărilor de la an la an. Huawei a scăzut cu un procent de până la 27,3 la sută.

Samsung a livrat 55.333 milioane de unități, în scădere cu 22,7 la sută față de anul trecut, cu o cotă de piață de 18,5 la sută.

Huawei a livrat 42.249 milioane de unități, în scădere cu 27,3% față de anul trecut, cu o cotă de piață de 14,2%.

Apple a livrat 40,9 milioane de unități, în scădere cu 8,2 la sută față de anul trecut, cu o cotă de piață de 13,7 la sută.

Xiaomi a livrat 27.817 milioane de unități, în creștere cu 1,4 la sută față de anul trecut, cu o cotă de piață de 9,3 la sută.

OPPO a livrat 23,949 milioane de unități, în scădere cu 19,1% față de anul trecut, cu o cotă de piață de 8%.

Același studiu a menționat că Apple ar fi putut înregistra recorduri la vânzările iPhone în primul trimestru al anului 2020, dacă pandemia nu ar fi avut loc.

scroll to top