Închide

Aplicațiile chinezești de comerț electronic sunt în plină expansiune în S.U.A

Avatar
Shein Graphic By Gracie Watt 900x600

Foto: hilltopviewsonline.com

Timp de citire: 2 minute

Aplicația chineză de cumpărături ultrarapide Temu a ajuns în fruntea topurilor aplicațiilor din SUA. La fel și concurentul său Shein, Temu oferă prețuri foarte reduse în 12 categorii, de la modă la periuțe de dinți, transmite Fashion United.

Wall Street Journal a raportat săptămâna aceasta că aplicațiile chinezești de comerț electronic vizează în mod activ cumpărătorii americani, unde „prețurile accesibile și utilizarea inteligentă a rețelelor sociale au făcut minuni pentru creștere”.

Temu, care în SUA are sediul în Boston, dar este legat de Pinduoduo din China (acum numită PDD) a devenit rapid cea mai descărcată aplicație din Statele Unite, depășind Amazon și Walmart. Aplicația a fost instalată de 24 de milioane de ori de când a debutat în septembrie, conform estimărilor realizate de dispozitivul de urmărire a datelor Sensor Tower.

Deși rămâne de văzut cât de profitabil va rezista comerțul electronic al Chinei prin vânzarea modei ultra-rapide în SUA, investițiile mari în campanii de marketing sunt vizate pe toate rețelele sociale.

Filiala PDD, Pinduoduo, este una dintre cele mai populare platforme de comerț electronic din China, comparabilă cu Alibaba și JD.com, cu aproximativ 900 de milioane de utilizatori. CNN afirmă că PDD devine proeminentă cu un model de afaceri de cumpărare în grup, permițând utilizatorilor să economisească bani prin înrolarea prietenilor pentru a cumpăra același articol în vrac.

Multe companii chineze de comerț electronic, inclusiv Temu, au adoptat o abordare a afacerii lor cu prioritate mobilă. Aceasta înseamnă că au dezvoltat aplicații mobile foarte avansate, care facilitează navigarea și achiziționarea de produse de pe smartphone-urile consumatorilor. În S.U.A., unde comerțul mobil devine din ce în ce mai popular, această abordare a ajutat companiile chineze de comerț electronic să câștige un loc pe piață.

Companiile chineze de comerț electronic sunt adesea cunoscute pentru caracteristicile lor inovatoare, cum ar fi streaming live, comerțul social și cumpărarea în grup. Aceste funcții pot fi deosebit de atrăgătoare pentru consumatorii din SUA care caută modalități noi și interesante de a face cumpărături online.

Companiile chineze de comerț electronic care se extind pe piața din SUA au luat măsuri pentru a-și localiza platformele și pentru a se adapta la nevoile consumatorilor din SUA. De exemplu, aceștia pot oferi asistență pentru clienți în limba engleză, pot accepta metode de plată din S.U.A. și pot oferi produse care sunt populare în S.U.A.

scroll to top