Închide

Vânzările și câștigurile retailerului Guess cresc în al treilea trimestru

Avatar
a black and white photo of a guess store

Fotografie de Chi Xiang pe Unsplash

Timp de citire: 3 minute

Pentru al treilea trimestru, Guess a înregistrat un câștig net GAAP de 55,7 milioane, o creștere cu 155% față de același trimestru al anului anterior. Câștigul net pe acțiune diluat GAAP a crescut cu 141 la sută, la 82 de cenți, potrivit Fashion United.

Pentru trimestrul analizat, câștigul net ajustat al companiei a fost de 27 de milioane de dolari, cu 9% față de același trimestru al anului anterior, în timp ce EPS diluat ajustat a crescut cu 11%, până la 49 de cenți.

Venitul net pentru trimestrul a crescut cu 3%, până la 651,2 milioane de dolari, în timp ce în valută constantă, venitul net a crescut cu 1%.

Comentând actualizarea tranzacționării, Carlos Alberini, directorul executiv al Guess, a declarat: „În timpul perioadei, am gestionat bine afacerea și am oferit o marjă brută puternică și o performanță efectivă a costurilor, ceea ce a dus la GAAP și la marje operaționale ajustate de 8,4% și 8,9%, respectiv, înaintea așteptărilor noastre pentru trimestrul.”

Guess oferă o creștere a vânzărilor în Europa, Asia, dar o scădere în America

Veniturile companiei în Europa au crescut cu 6% în dolari americani și cu 5% în valută constantă. Vânzările comparabile cu amănuntul, inclusiv comerțul electronic, au crescut cu 8% în dolari SUA și cu 7% în valută constantă.

Vânzările în America au scăzut cu 7% în dolari americani și cu 8% în valută constantă. Vânzările comparabile cu amănuntul, inclusiv comerțul electronic, au scăzut cu 5% atât în dolari SUA, cât și în valută constantă. Veniturile angro din America au crescut cu 4% în dolari americani și au scăzut cu 1% în valută constantă.

Veniturile din Asia au crescut cu 2% în dolari americani și au rămas neschimbate în valută constantă. Vânzările comparabile cu amănuntul, inclusiv comerțul electronic, au scăzut cu 8% în dolari SUA și cu 9% în valută constantă.

Veniturile din licențiere pentru al treilea trimestru au crescut cu 19% în dolari SUA și valută constantă.

Guess raportează o creștere a vânzărilor și a câștigurilor

Pentru cele nouă luni încheiate la 28 octombrie 2023, compania a înregistrat un câștig net GAAP de 82,9 milioane de dolari, o 54% față de aceeași perioadă a anului precedent. EPS diluat GAAP a crescut cu 63%, până la 1,30 dolari pentru cele nouă luni, în timp ce câștigul net ajustat de 63,2 milioane de dolari a crescut cu 1%. EPS diluat ajustat a crescut cu 8 procente, la 1,14 dolari.

Venitul net pentru cele nouă luni a crescut cu 1%, la 1,89 miliarde de dolari, în timp ce în valută constantă, venitul net a crescut și el cu 1%. Veniturile din Europa au crescut cu 6% atât în dolari SUA, cât și vânzările comparabile în valută constantă și cu amănuntul, inclusiv comerțul electronic, au crescut cu 10% atât în dolari SUA, cât și în valută constantă.

Veniturile din comerțul cu amănuntul din America au scăzut cu 9% în dolari americani și cu 10% în valută constantă. Vânzările comparabile cu amănuntul, inclusiv comerțul electronic, au scăzut cu 8% atât în dolari SUA, cât și în valută constantă. Veniturile din comerțul cu ridicata din America au scăzut cu 12% în dolari americani și cu 15% în valută constantă.

Veniturile din Asia au crescut cu 15% în dolari americani și cu 18% în valută constantă. Vânzările comparabile cu amănuntul, inclusiv comerțul electronic, au scăzut cu 1% în dolari americani și au crescut cu 1% în valută constantă.

Veniturile din licențe au crescut cu 8% atât în dolari SUA, cât și în valută constantă.

Guess anunță estimări pentru Q4 și FY24

Compania a spus că venitul net consolidat în dolari americani este de așteptat să crească între 4% și 6% pentru al patrulea trimestru și să crească între 1,8% și 2,4% pentru anul fiscal 2024.

Marja operațională GAAP este de așteptat să se situeze între 14,1% și 14,4% pentru trimestrul al patrulea și între 8,7% și 8,9% pentru întregul an, în timp ce marja operațională ajustată pentru trimestrul al patrulea este de așteptat să se situeze între 14,1% și 14,4% și între 8,9% și 9,1 la sută pentru anul fiscal.

Compania estimează că EPS diluat GAAP pentru trimestrul al patrulea va fi între 1,22 dolari și 1,28 dolari și între 2,49 dolari și 2,55 dolari pentru întregul an, în timp ce EPS diluat ajustat este anticipat să fie între 1,53 dolari și 1,60 dolari pentru trimestrul respectiv și 2,67 dolari până la 2,74 dolari. dolari pentru tot anul.

„Avem o perspectivă mai prudentă în ceea ce privește perspectivele pentru cel de-al patrulea trimestru și acum ne așteptăm să oferim o creștere a veniturilor nete de 2% și o marjă operațională de aproximativ 9% pentru anul fiscal”, a adăugat Alberini.

Consiliul de administrație al companiei a aprobat un dividend trimestrial în numerar de 30 de cenți pe acțiune plătibil la 22 decembrie 2023 acționarilor înregistrați la închiderea activității pe 6 decembrie 2023.

scroll to top