Închide

Vânzările Volkswagen în Europa și SUA au compensat rezultatele slabe din China

Avatar
person holding black Volkswagen steering wheel in closed-up photo

Fotografie de Julian Hochgesang pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Livrările grupului Volkswagen au crescut cu 7,4% în al treilea trimestru, în condițiile în care cererea puternică din Europa și America de Nord a compensat declinul înregistrat pe principala piață, China, a anunțat vineri producătorul auto german, potrivit Reuters.

Grupul Volkswagen a livrat în total 2,34 milioane de vehicule în perioada iulie-septembrie. În China, livrările au scăzut cu 5,8%, la 837.200 de unități, a precizat compania, alăturându-se astfel constructorilor auto germani rivali care au raportat un declin trimestrial în această țară.

Mercedes-Benz și BMW au anunțat la începutul acestei săptămâni că vânzările lor din al treilea trimestru în China au scăzut, primul fiind afectat de problemele lanțului de aprovizionare și de schimbările de modele.

China a fost o piață dificilă pentru producătorii de automobile, care s-au luptat cu slăbirea cererii în această țară, precum și cu o concurență acerbă în materie de prețuri pe care Ola Kaellenius, directorul executiv al Mercedes-Benz, a descris-o luna trecută ca fiind “darwinistă”.

Cu toate acestea, vânzările de automobile în China au continuat redresarea în septembrie, crescând pentru a doua lună consecutivă, beneficiind de o cerere mai mare și de noile modele înainte de sărbătorile importante.

Volkswagen a înregistrat o creștere de 40,5% a livrărilor de vehicule complet electrice, până la 209.900 în al treilea trimestru, reprezentând 9% din livrările grupului.

“În ciuda reticenței generale actuale de pe piața europeană de a cumpăra vehicule alimentate cu baterii, am câștigat cotă de piață și am rămas lider de piață în acest segment”, a declarat Hildegard Wortmann, membru al comitetului executiv extins al Volkswagen. “Cu toate acestea, numărul de comenzi este sub obiectivele noastre ambițioase din cauza tendinței generale a pieței, care a fost mai mică decât se aștepta.”

Cererea mai mică decât se aștepta pentru mașinile electrice a determinat Volkswagen să pună capăt abordării în trei schimburi la uzina sa din Zwickau, în estul Germaniei.

scroll to top