Închide

Varianta cu 3 uși a modelului Ford Fiesta va fi scoasă de la comercializare în Europa

Avatar
car, ford fiesta, auto show zagreb 2018

Fotografie de GoranH pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Potrivit celor mai recente informații, confirmate de un oficial Ford Germania, varianta cu 3 uși a modelului Fiesta nu va mai fi oferită pe Bătrânul Continent, informează Automarket

Ford Fiesta a primit un facelift în septembrie 2021. Printre altele, modelul de clasă mică vine cu faruri LED în standard, iar versiunea sportivă Fiesta ST beneficiază de mai mult cuplu.

Începutul anului 2022 nu a fost, însă, foarte bun pentru Ford Fiesta din punct de vedere al vânzărilor. În primele luni ale anului au fost comercializate puțin peste 7.600 de unități, comparativ cu cele 19.844 vândute în aceeași perioadă a anului trecut.

Desigur, problemele apărute în lanțul de producție (criza de semiconductori și războiul din Ucraina) contribuie și ele la această situație.

Interesul clienților a scăzut și pentru varianta cu 3 uși a lui Fiesta, tocmai de aceea Ford nu o va mai oferi în Europa. Potrivit celor mai recente informații, producția acestui model va fi oprită în vară.

“[…] Ținta noastră este să adaptăm portofoliul în funcție de cererea clienților, astfel că varianta de caroserie mai puțin populară va fi scoasă din gamă,”

a declarat un purtător de cuvânt al Ford Germania pentru publicația Motor1.

În consecință, versiunea sportivă Fiesta ST va fi oferită cu cinci uși.

scroll to top