Închide

Vecinii se așteaptă la noi atacuri rusești asupra infrastructurii energetice. Iarna se apropie!

Avatar
light bulb, incandescent, smoke

Fotografie de Comfreak pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Ucraina va avea suficiente resurse energetice pentru a trece peste iarna viitoare, dar o creştere preconizată a atacurilor ruseşti ar putea perturba reţelele de aprovizionare, a declarat ministrul ucrainean al Energiei, German Galuşcenko, sâmbătă seara, citat de Reuters.

”Avem suficiente resurse energetice, în acest sens ne simţim liniştiţi. Întrebarea este cât de mult pot afecta viitoarele atacuri aprovizionările”,

a declarat Galuşcenko pentru televiziunea publică din Ucraina.

În ultimele câteva săptămâni, Rusia a atacat infrastructura ucraineană de 60 de ori, a declarat Kievul miercuri, sporind îngrijorarea că Moscova ar fi început deja o ţintire a reţelei electrice pentru a doua iarnă de război.

Iarna trecută, mii de drone şi rachete ruseşti au lovit infrastructura electrică, provocând pene de curent.

Galuşcenko a spus că Ucraina se aşteaptă ca Rusia să reia atacurile cu drone şi rachete în masă asupra infrastructurii energetice, odată ce temperaturile scad şi rămân sub zero grade Celsius (32F).

”Temperatura scăzută face rău, desigur. Orice temperatură sub zero deja creşte riscurile”,

a spus Galuşcenko, citat de news.ro.

Până în prezent, în această toamnă, Ucraina s-a bucurat de o vreme neobişnuit de caldă, dar se aşteaptă ca temperaturile să scadă sub zero grade Celsius la Kiev şi în alte locuri, săptămâna viitoare.

scroll to top