Închide

Vești bune din Banat: o companie germană investește 5 mil. euro într-o fabrică nouă, la Reșița

Avatar
Resita 2

Sursa foto: Primăria Reșița.

Timp de citire: < 1 minut

Producătorul german de produse de tehnologii electrocasnice și de mediu emz-Hanauer, cu sediul în Nabburg, Bavaria, a decis să investească 5 milioane de euro într-o unitate de producție în România, la Reșița. Investiția companiei bavareze înseamnă pentru oraș într-o primă fază între 50 și 100 de noi locuri de muncă, respectiv 500 de locuri de muncă în perspectivă, potrivit publicației Economedia.

Compania germană va construi unitatea de producție cu o suprafață de aproximativ 3.000 mp în parcul industrial al orașului.

”Am ales România, mai exact Reșița, pe baza mai multor factori, după ce am analizat diferite amplasamente investiționale. Unul dintre factori a fost cu siguranță sprijinul oferit de administrația locală. Dar, mai presus de toate, sprijinul foarte profesionist, obiectiv și de încredere din partea echipei AHK (Camera de Comerț Româno-Germană, n.n.) ne-a ajutat foarte mult în procesul de luare a deciziei”, spune Veit Schmucker, manager de operațiuni și manager de proiect al companiei.

Producția urmează să înceapă în toamna anului 2022.

În același timp, compania dorește ca pe viitor să colaboreze îndeaproape și cu Centrul Universitar al universității clujene ”Babeș-Bolyai” din Reșița.

”Companiile germane numără în total peste 250.000 de angajați în România. Relațiile economice bilaterale sunt foarte intense, iar AHK România demonstrează, prin numeroasele sale activități și servicii de consultanță, că este motorul central pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor economice bilaterale”, a declarat directorul general al Camerei de Comerț Româno-Germane (AHK România), Sebastian Metz.

scroll to top