Închide

Viața în cel mai scump oraș din România: “Am sindrom de stres posttraumatic din cauza prețurilor”

Avatar
Cluj Napoca Centru Ziua Maghiarilor 15 Martie 2023 Copyright Foto Contactati Www.afaceri.news

Copyright foto: contactati www.AFACERI.news

Timp de citire: 2 minute

Clujenii se plâng de faptul că plătesc cele mai mari prețuri din țară. Costul vieții este mai scump pentru localnici, începând de la alimente, transport, servicii și divertisment.

Din această cauză, cetățenii sunt nevoiți să își chibzuiască fiecare bănuț. Planificând o excursie, o tânără mămică trebuie își ia toate măsurile de precauție pentru a se asigura că îi ajung banii pentru o excursie de doar două zile, în Sighișoara, după cum a scris pe Facebook.

„Am o întrebare mai…ciudățică. Știți cumva în ce paletă de prețuri se încadrează restaurantele din centrul Sighișoarei? Vreau să merg cu copilul de 1 iunie, două zile, o noapte de cazare, și aș vrea să știu dacă mă încadrez în bugetul pregătit sau nu. Fiind din Cluj, am sindrom de stres posttraumatic când e vorba de prețurile restaurantelor, de-aia întreb. Repet: doar mâncare, nu și cazare. Cu cazarea m-am lămurit”, a scris femeia pe grupul Vacanțe sub 500 de euro, anunță B1 TV.

În comentarii, aceasta a primit mai multe sfaturi de la membrii grupului.

„Ca idee, pizza la Cluj 45 lei, iar la Sighișoara 28 lei, mai mare și mai bună”;

„Dacă ați supraviețuit prețurilor din Cluj, veți supraviețui oriunde”;

„Doamnă, aveți perfectă dreptate. Eu sunt timișorean întors de curând de la Cluj Napoca, unde nu-mi vine să cred că ceafa cu garnitură și bere e cca. 100 lei.”

Cifrele care au umflat pieptul și prețurile clujenilor

În anul 2021, municipiul Cluj-Napoca avea în un index al calității vieții de 150.44, pe când New York are 138.05, iar Londra doar 128, conform unei platforme online care măsoară calitatea vieții.

Totuși, orașul din inima Transilvaniei se apropie de un stil de viață asemănător celui din Praga, capitala Republicii Cehe, un loc mult îndrăgit de turiști, dar chiar și de Dubai, unde calitatea vieții este de 154.03. Capitala noastră este mult sub acest punctaj. București are un index de 115.52 calitatea vieții, asemănător cu Panama City, unde indexul este de 106.27.

scroll to top