Vice Media și The Economist taie și ei locuri de muncă din cauza pandemiei
Vice Media Group și The Economist au declarat, vineri, că împreună au tăiat peste 200 de locuri de muncă, din cauza pandemiei coronavirusului care devastează piața publicității, transmite Reuters.
The Economist a declarat că elimină 90 de locuri de muncă non-editoriale și Vice Media a anunțat într-un memoriu intern (la care Reuters a avut acces), că va concedia 155 de persoane, ceea ce reflectă o accelerare a declinului industriei mass-media în timpul pandemiei globale.
Companiile media digitale, inclusiv Quartz și BuzzFeed, privite drept pionieri în domeniul știrilor în urmă cu doar câțiva ani, au tăiat și ele locuri de muncă, au trimis angajați în concediu fără plată și au redus salariile în efortul de a supraviețui crizei.
Quartz a anunțat joi că va închide patru dintre birourile sale, va reduce salariile membrilor executivului cu 20% și va disponibiliza 40% din personalul său, 80 de oameni fiind, astfel, afectați de aceste măsuri.
BuzzFeed a trimis 68 de angajați în concediu (fără plată), la câteva săptămâni după ce a stabilit reducerea salariilor pentru restul anului 2020.
„Nu întrezărim revenirea platformelor care beneficiază și câștigă bani din munca noastră grea”, a declarat Nancy Dub, CEO-ul Vice Media Group, într-o scrisoare, în care a mai și acuzat companiile de tehnologie pentru problemele financiare ale presei. „Acum, după mulți ani în această direcție, apăsarea se simte ca o sufocare.”
Dub a spus în scrisoare că Big Tech reprezintă o amenințare semnificativă pentru jurnalism. Google și Facebook au suferit, de asemenea, scăderi ale veniturilor publicitare de la izbucnirea coronavirusului.
Traficul, numărul de cititori din întreaga industrie a știrilor au atins niveluri record de la izbucnirea coronavirusului, dar veniturile din publicitate s-au scufundat pe măsură ce companiile au tăiat bugetele de marketing, iar alții au blocat apariția reclamelor online în asociere cu povești legate de pandemie.
Vice a declarat că angajații disponibilizați vor primi plăți compensatorii și vor beneficia, de asemenea, de asigurare medicală până la sfârșitul anului 2020.
The Economist a mai spus că va renunța la “1843”, ediția tipărită a publicației sale pe teme de viață și cultură, pentru a economisi bani, iar directorul ei executiv și redactorul-șef au parte de reduceri de salarii voluntare.
Organizația de știri și mass-media Vice, care vizează în special generația millenials, renunță la 55 de angajați din SUA și 100 de angajați din staff-ul internațional. De asemenea, compania mută câțiva angajați către divizia sa de știri pentru a elabora o secțiune de știri globale pe platformele sale internaționale.