Închide

VIDEO | 2000 de tone de asfalt pe zi pe A10, Sebeș-Turda. Speranțe pentru finalizare în 2021

Avatar
Autostrada Asfalt A10

Foto: teiusinfo.ro

Aktor vrea să accelereze lucrările de asfaltare prin aducerea unei echipe de asfaltatori greci care să toarne circa 2.000 de tone de asfalt pe zi. O filmare spectaculoasă cu drona arată stadiul lucrărilor de pe A10.

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, Aktor efectuează lucrări la rampe, șanțuri, rigole și asfaltări. Între km 24+720 și 25+070 s-a turnat primul strat de asfalt. Pe lângă potențiala alunecare de la km 19, asfaltarea întregului lot, care are o lungime de 24,2 kilometri, este una dintre problemele importante cu care se confruntă constructorul grec, conform Ziua de Cluj.

Potrivit informațiilor obținute de teiusinfo.ro, Aktor vrea să accelereze lucrările de asfaltare prin aducerea, din nou, a unei echipe de asfaltatori greci care să ajungă să toarne circa 2.000 de tone de asfalt pe zi, cantitate care ne-ar da speranțe că tot lotul va fi asfaltat până la finalul acestui an. Se lucrează şi la rampele de la km 22, 26 și 39 și de asemenea, se execută lucrări la șanțuri și la rigole.

La supratraversarea pe care autostrada A10 o va avea la DN1, în zona Oiejdea, Aktor face pregăriri pentru mutarea circulației pe vechiul amplasament și pentru a realiza ulterior umpluturile.

Tot în zona Oiejdea, a fost frezat o parte din asfaltul turnat anul trecut întrucât acesta nu avea grosimea prevăzută în proiect. De anul trecut consultanța a fost preluată de DRDP Cluj, care este extrem de atentă la respectarea stas-urilor și normativelor.

scroll to top