Închide

Platforma românească WAM.app a depășit un milion de utilizatori în prima lună după lansare

Avatar
Wam App

Foto: WAM.app

Timp de citire: 2 minute

WAM.app este prima rețea socială de gaming pe mobil unde utilizatorii pot concura în turnee publice sau private de jocuri hiper casual. De la lansarea platformei, pe 25 februarie 2021, WAM.app a trecut de borna de un milion de utilizatori la nivel global, iar numărul lor continuă să crească într-un ritm accelerat în special pe piața asiatică și sud-americană.

WAM.app este un proiect Digitap, compania românească fondată la Cluj de dezvoltatorii de jocuri și oamenii de afaceri Daniel Tamaș și Alex Rus, care își propune să ofere utilizatorilor oportunitatea de a socializa prin intermediul jocurilor.

Unul dintre primii investitori în proiectul WAM este Voicu Oprean, fondatorul AROBS, compania de servicii şi produse software din Cluj.

Ideea de a crea WAM.app a avut la bază doi factori: distanțarea socială și creșterea înregistrată pe nișa de jocuri hiper casual. Pandemia ne ține în acasă, iar nevoia de interacțiune socială crește, așa că petrecem mai mult timp online interacționând cu prietenii și colegii. Cei care nu se puteau numi “jucători” în urmă un an au acum cel puțin 2-3 aplicații de jocuri instalate pe telefoanele lor, pe care le folosesc în mod regulat pentru a reduce nivelul de stres sau pentru a-și ocupa timpul liber.

“De obicei, utilizatorii sar de la un joc la altul, ceea ce îi face să consume timp căutând și descărcând jocuri noi. Echipa Digitap a identificat această particularitate a amatorilor de jocuri hiper casual și a venit cu ideea de a crea o singură platformă în care să fie disponibile toate titlurile de top. Acum, nu mai trebuie să ții în telefon multe aplicații de jocuri, le poți avea pe toate în WAM.app”, a explicat Daniel Tamaș, CEO Digitap.

Piața jocurilor este în continuă expansiune, iar WAM.app vine să rezolve o lacună pe care o au rețelele sociale actuale, unde competitivitatea nu este bazată pe abilitățile utilizatorilor.

Digitap este o companie fondată în 2017 la Cluj cu scopul de a publica conţinut digital de entertainment. “Executivii” Digitap au peste 40 de ani de experienţă cumulată în domenii precum Gaming, Social Media, Software Development, Video şi Publishing.

scroll to top