Închide

VIDEO | Ciocolata ROM propune sponsorizări evenimentelor internaționale… anulate de pandemie

Avatar
Rom Buzz

Foto: ROM-BUZZ

Timp de citire: 3 minute

Rom, primul baton de ciocolată din România, lansat în 1964 și învelit în culorile drapelului național, lansează cel mai nou produs din portofoliu și, pentru a-l face faimos, propune oferte de sponsorizare evenimentelor anulate locale și internaționale.

Fidel aromei inconfundabile ROM, dar intr-un concept nou: o napolitanta crocanta invelita in multa ciocolata – noul produs poarta numele de Rom BUZZ si marcheaza debutul ROM intr-o categorie noua de produse, cea a napolitanelor.

Oricat ar fi de cunoscut si indragit pe piata locala, bugetele de marketing ale unui brand local nu ar fi fost niciodata suficiente pentru a sponsoriza evenimente de talie mondiala. Cu toate acestea, pentru lansarea celui mai nou produs din portofoliu – Rom BUZZ – ROM a decis sa exploreze un teritoriu nou creat in 2020. Reinventand regulile clasice ale pachetelor de sponsorizare si luand in considerare “noua normalitate” a anului 2020, Rom BUZZ vrea sa devina sponsorul evenimentelor internationale pe care si le permite – cele ANULATE.

Majoritatea evenimentelor sportive, culturale sau de muzica au fost anulate in 2020 si odata cu ele si bugetele pe care brandurile mari le-ar fi cheltuit prin sponsorizari. Aici intervine ROM, care stie ce inseamna sa fii curajos si sa nu renunti in vremuri grele, si ofera o mana de ajutor unora dintre evenimentele anulate.

Organizatorii evenimentelor anulate pot accesa getsponsoredbyrom.com  si pot alege unul dintre pachetele oferite de ROM in numar limitat.

Gasiti aici filmul de lansare:

Povestea campaniei aici:

Si la linkurile de mai jos gasiti cateva propuneri pe care ROM le face catre evenimente internationale cunoscute:

    • Cancelled football tournament pitch:

    • Cancelled tennis tournament pitch:

“De peste 50 de ani ROM antreneaza spiritele romanilor si aduce senzatii tari. Intr-un an marcat de pandemie, in care multe branduri renunta la planurile lor, noi am decis sa facem buzz cu noul Rom BUZZ, o napolitana crocanta cu multa crema rom, si vrem sa “indulcim” evenimentele care s-au anulat. Cum? Propunand parteneriate super indraznete prin care ROM Buzz sa devina sponsor oficial al unor evenimente de mare anvergura anulate. Am ales sa fim optimisti si sa transformam provocarea unui an cu multe renuntari in cel mai bun an pentru lansarea ROM Buzz”, declara Gabriela Munteanu, Marketing Director, Kandia Dulce.

“ROM e un brand care stie sa fie curajos si provocator atunci cand este nevoie. In ultimii ani si-a schmbat steagul de pe ambalaj cu cel american pentru a trezi patriotismul romanilor; a schimbat imaginea romanilor pe Google (din “prosti” in “destepti”); a ajutat strainii sa faca diferenta intre Bucuresti si Budapesta; a lansat primul ambasador virtual al unei tari. ROM nu are bugetele de marketing ale altor jucatori internationali, dar asta ne-a ajutat pe noi sa ne autodepasim limitele creative si suntem extrem de mandri sa lucram pentru acest client curajos. De asemenea, in contextul anului 2020, credem ca industria noastra are responsabilitatea de a ajuta brandurile nu numai sa actioneze responsabil si sa aiba un impact pozitiv, dar si sa distreze publicul, sa il faca sa zambeasca. Ne-am dorit sa aducem putin optimism intr-un an dificil, abordand un ton mai informal, deschis, intr-o campanie care vorbeste despre “noua normalitate”, a declarat Catalin Dobre, CCO McCann WG Romania & Regional CD McCann Central Eastern Europe.

Rom este “ciocolatica” pe care o stim din familie, pe care parintii o mancau si o mananca, inca, cu drag. Ei bine, Rom este mai mult decat atat, pe langa categoria de batoane in care se bate pe primele locuri in top, alaturi de jucatori internationali, este un jucator deloc de neglijat si in alte categorii de produse dulci: tablete, praline, prajituri si biscuiti. Rom vine cu o noutate in categoria de napolitane: un produs indraznet, la fel ca personalitatea brand-ului, o napolitana crocanta cu multa crema de rom. Prin extinderea portofoliului de brand in categoria de napolitane facem inca un pas catre publicul tanar, mereu in cautare de experiente noi si dornici sa aiba acces la cele mai cool chestii, le oferim un produs care sa le raspunda asteptarilor printr-o experienta de gust bogata din texturi diferite si un gust delicat de rom”, declara Alina Cranga, Group Brand Manager Kandia Dulce.

 “Cand lucrezi cu un brand cu o personalitate atat de puternica si curajoasa cum este ROM, stii ca ai o responsablitate de a demonstra acest lucru cu fiecare campanie. Da, chiar si in timpul unei pandemii. Am jucat din nou cartea brandului care provoaca, facand din ROM un brand care schimba paradigma si discursul global negativ pentru a crea aceasta campanie care are la baza o ambitie care poate parea usor puerila, dar cu siguranta este reala si savuroasa”, a declarat Ioana Zamfir, ECD MRM Romania.

scroll to top