Închide

VIDEO inedit | Varianta electrică Manta de la Opel stârnește deja “reacții copleșitoare”

Avatar
Opel Manta

Foto: motor.at

Timp de citire: 2 minute

Cu ceva timp în urmă, producătorul auto Opel a realizat un teaser pentru așa-numita variantă Restomod a clasicului model Manta, dar echipat cu un motor electric. Acum, constructorul german a scos la iveală mașina în toate detaliile ei și a dezvăluit de ce e în stare noul Manta, care a fost transformat într-unul electric. Opel numește mașina Manta GSe ElektroMOD, conform motor.at.

Dar de unde vine MOD? MOD reprezintă schimbarea, modificările tehnice și stilistice, precum și un stil de viață modern și durabil.

Noul Manta electric este alimentat de un motor electric de 108 kW / 147 CP. Puterea este, desigur, adusă prin intermediul roților din spate, iar șoferul poate să aleagă fie o cutie de viteze cu 4 trepte, fie să lase transmisia automată să facă singură treaba. Energia este stocată într-o baterie litiu-ion cu 31 kWh și ar trebui să fie suficientă pentru o autonomie de 200 de kilometri. Destul de puțin, ținând cont că reîncărcarea durează aproximativ 4 ore.

Opel Manta Elektromod

Reacția oamenilor la primul anunț a fost „copleșitoare”, potrivit șefului Opel, Michael Lohscheller. Acum, cei din Rüsselsheim se pare că se gândesc să prefecteze un model corespunzător pentru a intra în producția de serie.

„Germania pare să aștepte Manta. În visele mele cele mai sălbatice nu m-aș fi așteptat ca feedback-ul să fie atât de copleșitor”, a declarat boss-ul Lohscheller pentru Business Insider.

Cercetarea de piață a Opel, care este în curs de desfășurare, va arăta „cu siguranță” interesul pentru o posibilă versiune de serie, spune încrezător șeful Opel.

„Și atunci vom răspunde la întrebarea: Noua Manta, da sau nu? În cele din urmă, compania-mamă Stellantis va decide. La Stellantis există un „multiculturalism la maxim”. Mi se pare foarte, foarte interesant. Stellantis este într-adevăr o companie absolut globală.”

Noul Opel Manta amintește de mașinile anilor ’70, iar producătorii Manta GSe recunosc că și-au început proiectul din proprie inițiativă. După o mulțime de sesiuni de brainstorming, planul a fost pus în vigoare; iar în depozitul Opel Classic era o Manta A care doar aștepta să fie sărutată pentru a se trezi.

Opel Manta Gse
Foto: motor.at

Băieții din echipa de conducere Opel erau atât de entuziaști încât pasul până la ideea unui ElektroMOD a fost foarte mic. Manta GSe poate comunica cu mediul înconjurător prin ecranul de mari dimensiuni, așa-numitul Vizor. Unde te întâmpină mesaje precum “Inima mea germană a fost ELEKTRificată” sau “Sunt gata de utilizare într-o e-misi(un)e zero” sau “Sunt pe ElektroMOD”.

Senzaționalul VIDEO AICI:

scroll to top