Închide

Viitoarea mega-criză a mobilității electrice: vor fi necesare investiții de miliarde în reciclarea bateriilor

Avatar
Car Charge

Fotografie de Possessed Photography pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Sectorul de reciclare a bateriilor pentru maşinile electrice din Uniunea Europeană (UE) va avea nevoie de investiţii de 9 miliarde euro pentru extinderea capacităţilor până în 2035, pentru a ţine pasul cu majorarea producţiei, arată un raport realizat de strategy&, departamentul global de strategie al PwC, citat de News.ro.

”Sectorul de reciclare a bateriilor pentru maşinile electrice din Uniunea Europeană (UE) va avea nevoie de investiţii de 9 miliarde euro pentru extinderea capacităţilor până în 2035, pentru a ţine pasul cu majorarea producţiei”, arată raportul ”EU recycling market” realizat de strategy&, departamentul global de strategie al PwC.

Producţia de baterii pentru maşinile electrice din UE va ajunge la circa 900 GWh până în 2030. În prezent, centrele specializate pot acoperi un volum de baterii de 5 GWh, iar până în 2030 se estimează o creştere a cererii de reciclare de 20 de ori, la 100 GWh, impulsionată în principal de deşeurile fabricilor de baterii şi maşini electrice.

”Reciclarea bateriilor a luat avânt în ultimul an, cu multe companii mari care au anunţat diverse iniţiative în domeniu. În condiţiile în care aproximativ 40% din toate vehiculele uşoare ar putea fi electrice până în 2030 sunt necesare investiţii masive în capacităţi de reciclare. Deşi este foarte reglementat, sectorul  de reciclare poate deveni o afacere viabilă, estimările arătând că poate genera venituri de opt miliarde euro”, a declarat Daniel Anghel, partener şi liderul serviciilor pentru industria auto din cadrul PwC România.

Din 2030, când primul val de electrificare va ajunge la sfârşitul ciclului de viaţă, cererea de reciclare va creşte de încă zece ori. În cifre, estimările arată că până la 1.000 GWh de baterii vor fi scoase din uz până în 2040.

De asemenea, potrivit raportului, mai multe produse reciclate disponibile la costuri competitive vor avea un impact pozitiv asupra preţurilor bateriilor, care ar putea scădea cu până la 20%, stimulând în continuare procesul de electrificare şi piaţa de reciclare.

Asia este lider în materie de reglementare, UE a revizuit legislaţia în acest an. Cu reglementări stricte încă din 2013, Coreea de Sud şi China sunt lideri în ceea ce priveşte reciclarea bateriilor, ratele actuale ajungând la aproximativ 90%.

Ca urmare a reglementărilor din Asia, UE şi-a revizuit cadrul de reglementare în acest an, printre altele, impunând o eficienţă de reciclare de 70% începând cu 2031. Până în prezent, directiva UE privind bateriile stipula o rată de reciclare de 55%. Regulamentul revizuit al UE stabileşte obiective de eficienţă şi rate de reciclare pentru fiecare material critic şi un nivel minim de utilizare a materialelor reciclate.

scroll to top