Închide

Vinovat: uraganul | Prețul petrolului a ajuns la maximul ultimelor 6 săptămâni

Avatar
Pretul Petrolului

Foto: investing.com

Timp de citire: < 1 minut

Preţurile petrolului au urcat luni la la cele mai ridicate niveluri din ultimele şase săptămâni, din cauza volumul scăzut al producţiei din Statele Unite la două săptămâni după uraganul Ida şi din cauza temerilor că o nouă furtună ar putea afecta producţia în Texas în această săptămână, transmite news.ro, citând Reuters.

Creşterea preţurilor a avut chiar dacă OPEC a redus estimarea sa privind nivelul cererii de petrol în trimestrul patru, din cauza variantei Delta a noului coronavirus.

Contractele futures pentru petrolul Brent au avansat cu 0,8%, la 73,47 dolari pe baril, în timp ce contractele pentru petrolul West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 1%, la 70,40 dolari pe baril.

Astfel, petrolul Brent a atins cel mai ridicat nivel după 30 iulie, iar petrolul WTI la cel mai ridicat nivel atins din 3 august.

”Impactul uraganului Ida durează peste aşteptările pieţei şi, în timp ce unele capacităţi de producţie rămân închise în această săptămână, preţurile cresc pentru că ţiţeiul nu ajunge la rafinăriile care şi-au reluat operaţiunile mai repede”, a spus Nishant Bhushan, analist la firma Rystad Energy.

Noi perturbări din cauza vremii nefavorabile erau aşteptate să aibă loc luni seara pe coasta de sud a Texasului, din cauza furtunii tropicale Nicholas.

Royal Dutch Shell şi-a evacuat angajaţii de pe o platformă din Golful Mexic şi alte firme se pregăteau pentru vânturi cu forţă de uragan.

scroll to top