Închide

Volvo EX90, succesorul electric al modelului XC90, va fi prezentat pe 9 noiembrie. Când se pune în vânzare?

Avatar
294765 Volvo Concept Recharge Exterior Front View

Foto: moveelectric.com

Timp de citire: < 1 minut

Volvo a confirmat că noul său SUV emblematic electric se va numi EX90 și că acest nou model va debuta pe 9 noiembrie. Preconizat să înlocuiască XC90, EX90 ar trebui să semene mult cu conceptul Recharge de anul trecut. Probabil va fi pus în vânzare în SUA cândva anul viitor ca model 2024, potrivit Car and Drive.

EX90 va accelera tranziția Volvo la o linie complet electrică, deoarece va fi construit la fabrica Volvo din Carolina de Sud, care urmează să producă în cele din urmă doar vehicule electrice. Dar, deoarece Volvo nu intenționează să finalizeze tranziția EV până în 2030, va exista o oarecare suprapunere între lansarea noului EX90 și sfârșitul producției XC90.

Volvo nu a anunțat încă o dată pentru sfârșitul producției pentru modelul său SUV de lungă durată și chiar a spus că XC90 va primi un nou lifting înainte de a fi eliminat treptat, din cauza cererii continue de motoare pe gaz și hibrizi. Versiunea actuală este oferită cu mai multe opțiuni de motor pe benzină, inclusiv o configurație de bază cu un sistem hibrid de 48 de volți și un grup motopropulsor hibrid plug-in numit Recharge.

Detaliile despre noul EX90 sunt puține în acest moment, dar Volvo spune că va avea ceva numit „sistem de înțelegere a șoferului”, care pare a fi un pas dincolo de sistemele actuale de monitorizare a atenției șoferului. Nuse știe exact ce va implica acest lucru, dar Volvo spune că mașina va putea percepe dacă șoferul este „distras, stresat sau somnoros” și apoi va lua măsuri pentru a ajuta.

scroll to top